לחברת "תבואות" קמח עדשים אדומות אורגני

החורף מזמין אכילה פחות מבוקרת, קשה לוותר על מתוקים ולצמצם את כמות הפחמימות ומכאן הנחיצות לאזן את התפריט היומי עם מוצרים בריאים, שממלאים היטב ומעניקים תחושת שובע ורווחה. כזה הוא "קמח עדשים אדומות אורגניות" של חברת "תבואות" (ל"תבואות" גם "קמח חומוס אורגני"), המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים. הקמח עשוי מ-100% עדשים אדומות אורגניות, הנקיות מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים. הילדים יאהבו קציצות ביתיות בצבע שונה וזו תהיה הזדמנות חשובה להרגיל אותם למזונות בריאות.

הנטורופתית יערה איכילוב כהן מדגישה את חשיבות היות הקמח טבעי ללא גלוטן, עשיר בסיבים תזונתיים המכילים ויטמינים ומינרלים ומהווים מקור טוב לחלבון, סידן וחומצה פולית.

כשר פרווה, בהשגחת בד"ץ בעלז והרבנות בית שמש.

להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע וחנויות מזון מובחרות ברחבי הארץ.

המחיר: 12.90 ש"ח לאריזת 500 גרם.

"תבואות" מציעה לנו מתכון ללביבות בצל בסגנון הודי (באג'י/פאקורה) – באדיבות המתכונאית אריקה לוי:

המצרכים:

2 – 3 בצלים בינוניים-גדולים, קלופים, חצויים ופרוסים דק

1/2 כפית מלח "הימאליה" דק של "תבואות"

1/2 כוס "קמח עדשים אדומות אורגניות" של "תבואות"

1/2 כוס "קמח חומוס" של "תבואות"

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית זרעי כמון

1/2 כפית "גראם מסאלה"

1 כפית סודה לשתייה

חופן כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה

שמן לטיגון

1/4 כוס מים

אוהבי החריף יכולים להוסיף פרוסות דקות של פלפל חריף

אופן ההכנה:

* מפזרים מלח על הבצל וממתינים 2 דקות. מועכים היטב את הבצל וממתינים עוד 3 דקות – כדי שיגיר נוזלים. סוחטים מעט ומעבירים לקערה נפרדת.

* מערבבים את שני סוגי הקמחים.

* מוסיפים לבצל תבלינים (ופלפל חריף, מי שרוצה) ומערבבים.

* מוסיפים לבצל המתובל 1 – 2 כפות מתערובת הקמחים ומערבבים. מוסיפים עוד 1- 2 כפות (וכך הלאה) – עד שמתקבלת בלילה דביקה שמכסה את כל הבצל. לפי הצורך, מוסיפים עד 1/4 כוס מים (אם הבלילה יבשה מדי – מוסיפים מעט מהמים. אם היא דלילה מדי – מוסיפים עוד קמח).

* מוסיפים כוסברה או פטרוזיליה.

* מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים היטב.

* מחממים שמן (לטיגון עמוק) במחבת רחבה או בסיר רחב.

* מניחים (בזהירות) בשמן החם כמה תלוליות מהבלילה. מטגנים מספר דקות מכל צד עד להזהבה (הזמן משתנה בהתאם לגודל הלביבה). צריך לשים לב: אם הלביבות משחימות מהר – זה אומר השמן חם מדי לכן יש חשש שהחלק הפנימי של הלביבה לא יתבשל/

* מוציאים ומניחים על נייר מגבת.

** אפשר להגיש עם מטבלים וצ'אטני

צילום: אייל גרניט (מוצרים), PIXABAY (מנה)

סגור לתגובות.