ל"נפטון" תערובת תיבול לאורז, פפריקה מתוקה, טאפנד זיתים ירוקים ושמיר מיובש

באירוחים הרבים של חגי תשרי ובעיקר עכשיו, בימי חול המועד סוכות – אנחנו מבקשות לגוון במשהו חדש שגם ניחן בטעם מזמין וגם מאפשר הכנה קלה. את המענה המדוייק מציעה לנו חברת "נפטון" עם מגוון תבלינים ותיבולים, שמשדרגים כל מנה. ביניהם: תערובת תיבול להכנת אורז מרוקאי, פפריקה מתוקה, טאפנד זיתים ירוקים למבחר מנות ראשונות ושמיר מיובש – לתיבול עוף, דג, פשטידות ומבחר תוספות. לכבוד החג, נפטון גם מפנקת עם מתכון לגולאש הונגרי חגיגי.

באופן אישי, אני חייבת להמליץ על "תערובת לתיבול אורז בסגנון מרוקאי" כי היא מאפשרת לי להכין (ובקלי קלות!) עוד סוג של אורז. אורז בצבע אחר ובטעם לא מוכר לנו – ובמיידית הפך לאהוב ביותר על כולנו כתוספת מעולה לכל מנה עיקרית. ממש אין התנגדות לילדים לקבל כתוספת אורז לבן רגיל (שאנחנו רגילים להכין דווקא עם סוכר) ולצידו עוד תוספת של אורז אחר בעזרת "תערובת לתיבול אורז בסגנון מרוקאי".

חשוב להביא לידיעתם כי כל התבלינים, התערובת והממרח הינם ללא תוספות של חומרים משמרים או צבעי מאכל. "נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספת של מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל. הדור הרביעי למייסד החברה (שעלה ב-1980), פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד. להשיג ברשתות שיווק ובחנויות מובחרות. כשרות פרווה בהשגחת בד"ץ בית יוסף/ בד"ץ העדה החרדית / כשרות מהדרין רבנות באר שבע.

בין המוצרים:

"תערובת לתיבול אורז בסגנון מרוקאי": תערובת תיבול חדשה, להכנת אורז בקלות, במהירות ובנוחות. מכילה, בין השאר, בצל מיובש, עדשים, צימוקים כהים, שקדים, חומוס הודי (צ'אנה דאל), שמן, פפריקה, מלח ותבלינים. מספיק להוסיף חצי כוס מהתערובת לכוס אורז (מתכון מנצח בגב האריזה). מחיר: 15.90 ש"ח (לאריזה במשקל 140 גרם).

"פפריקה מתוקה": 100% פפריקה איכותית מתוקה. מתאימה לתיבול מבחר מאכלים ותבשילים חמים, פושרים או קרים, לסלטים, לממרח חומוס ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 150 גרם).

"פפריקה מתוקה בשמן בסגנון מרוקאי": פפריקה מתוקה עם שמן. מתאימה למבחר מאכלים ותבשילים חמים, פושרים או קרים, לסלטים, לממרח חומוס ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 150 גרם).

"שמיר": 100% עלי שמיר מיובשים. מתאים למבחר מאכלי בשר, עוף, דגים, פשטידות, מאפים חלביים ומבחר תוספות כמו תפוחי אדמה, פסטה ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 25 גרם).

"ממרח טאפנד זיתים ירוקים": מתאים לתיבול סלטים קרים או חמים, לכריכים ולטוסטים, לפסטות ועוד. מכיל בין השאר זיתים ירוקים, שמן זית, שמן קנולה, תבלינים, סוכר, רכז לימון ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לצנצנת במשקל 180 גרם).

להנאתנו, מביאה חברת "נפטון" מתכון נהדר להכנת גולאש הונגרי חגיגי – באדיבות המתכונאית אריקה לוי.

המצרכים:

1.5 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, אסאדו וכד'), חתוך לקוביות בינוניות,

1- 2 פלפלים (ירוק, אדום או צהוב), חתוכים לקוביות,

1/4 כוס שמן,

1 כפית מלח,

1/2 – 1 כפית פלפל שחור של "נפטון",

3 – 4 כפות פפריקה מתוקה של "נפטון",

שיני שום שלם קלופות מראש,

2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות,

1/2 – 1 כוס מרק (ירקות/עוף/בשר),

1 כוס יין אדום יבש או חצי יבש,

1/2 כוס עגבניות מרוסקות איכותיות,

הצעה לגיוון: חלק מהפפריקה ניתן להחליף בפפריקה מעושנת או בפפריקה חריפה של "נפטון". מי שאוהב יכול להוסיף גם 1/2 כפית זרעי קימל של "נפטון".

אופן ההכנה:

* מחממים סיר בינוני-גדול ומוסיפים שמן. מטגנים ומשחימים את הבשר מכל הצדדים, בכמה סבבים. מוציאים לקערה.

* באותו סיר, מטגנים את הבצל (מוסיפים עוד שמן אם צריך). מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים ומטגנים עוד 2 – 3 דקות.

* מוסיפים את הבשר (כולל הנוזלים שיצאו מהם) ומערבבים. מוסיפים יין ומרק על הנוזלים כך שיכסו את הבשר ואפילו עוד קצת. אם חסרים נוזלים, מוסיפים עוד מעט מרק או מים.

* מביאים לרתיחה. טועמים מהנוזלים ואם חסר מלח או תיבול – מתקנים את התיבול .

* מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשהסיר מכוסה במשך שעתיים וחצי, עד שהבשר רך.

הערות:

* אפשר ואף רצוי להכין מראש. לחמם על אש נמוכה.

* אפשר להקפיא.

* אפשר להוסיף, בשעה האחרונה, קוביות של תפוחי אדמה (אם רוצים להקפיא – בלי תפוחי האדמה).

* אפשר להגיש עם ניוקיס, שהוכנו בנפרד.

צילום: מיכאל כץ, סטודיו X (מוצרים), PIXABAY (מנות)

סגור לתגובות.