אתחיל בציון: "מעולה" וללא פירור של הסתייגות, היה הציון שהנסיינים שלי העניקו לחלב נטול הלקטוז של "מחלבות רמת הגולן". פירוט המחמאות: "הרגשה של חלב רגיל. תחושה חלבית מרעננת. טעים יותר מחלב עמיד. יש לו טעם של חלב רגיל 3% שומן".
"מחלבות רמת הגולן" פיתחו את הפורמולה וצרפו אותה לסדרת "חלב הרים טהור" – לאחר שלמדו ממחקרים כי כ-75% מהאנשים סובלים מ"אי סבילות ללקטוז", בדרגה זו או אחרת. לקטוז הוא הסוכר שבחלב ומהבחינה הכימית הוא דו-סוכר. כדי שייספג ממערכת העיכול לדם – על הגוף לפרקו לחד-סוכר ולכך אחראי האנזים לקטאז. אצל לא מעט אנשים, הגוף לא מייצר מספיק לקטאז וממילא היכולת לייצורו פוחתת עם העליה בגיל. התוצאה היא שסוכר החלב אינו מתפרק מהר, נשאר יותר מדי זמן במעיים וגורם לנפיחות בבטן, גזים, כאבי בטן, שלשולים.
הייחוד ב"חלב נטול לקטוז" הוא שאין בו בכלל לקטוז (ולא רק כמות פחותה, כפי שיש במוצרי "חלב דל לקטוז"). לדברי החברה, מדובר בתהליך טכנולוגי מתקדם, הכולל פירוק ממושך של הלקטוז ולאחריו חימום מהיר בטמפרטורה גבוהה, קירור מהיר ומילוי באריזה אספטית. בתהליך ייצור זה נשמרים ערכיו התזונתיים של החלב, טעמו ועמידותו, ללא צורך בקירור או בהוספת חומרים משמרים.
יש בו 3% שומן וטעם מתקתק שנוצר מפירוק מולקולת הלקטוז לשתי מולקולות של חד-סוכר, הנותנות תחושת מתיקות ללא שינוי הערך הקלורי. המחיר: 10.5 – 11.5 שקל לאריזת 1 ליטר. להשיג ברשתות השיווק, בחנויות הקמעונאיות ובחנויות הטבע.
צילום: דן פרץ