"אומגה 3" עם פיתוח פטנט ישראלי מהפכני

לחומצות השומן מסוג אומגה 3 יש השפעות מיטיבות במניעה ובטיפול של מחלות לב וכלי הדם, אך הבעיה היא שלגוף האדם קשה לקבל אותן בכמות הרצויה מתוך המזונות שלנו. לאור זאת, בעצם נדרש לספק אותן בצורת תוספי מזון לבליעה. מזה עשורים, ממליצות רשויות הבריאות ברחבי העולם, כולל ה- FDA האמריקאית ו- EFSA האירופאית (הרשות האירופית לבטיחות המזון) לצרוך באופן סדיר שמן דגים אומגה 3 שמכיל את חומצות השומן החיוניות DHA ו-EPA

בין השפעותיה החיוביות של אומגה 3 ניתן למנות את התועלות הבאות: איזון רמות השומנים בדם (הורדת רמת הטריגליצרידים בגוף והעלאת רמות HDL הוא הכולסטרול הטוב בגוף); תמיכה בבריאות הלב ותקינות עצמות השלד והמפרקים; תמיכה בתפקוד מערכת החיסון והראיה; אופטימיזציה של תפקוד המוח (מעטפת תאיו מכילה ריכוז גבוה של חומצות שומן אומגה 3); חידוד הריכוז והמיקוד באנשים בריאים. כמו כן, מקובל כי צריכה קבועה של אומגה 3 תומכת בתחושת רוגע בשיפור מצבי רוח ובהתמודדות עם דכדוך בקרב צעירים ומבוגרים.

בדרך-כלל, מקובל ליצר אומגה 3 משמן דגים של דגי סרדין, מקרל ואנשובי שמקורם באוקיינוס האטלנטי והאוקיינוס השקט. אגב, במהלך שלבי המיצוי מקובל להסיר את הריח והטעם של הדגים – הבעיה היא שזה לא תמיד מצליח, או לא מצליח במידה שמספקת את הצרכן שנוטל את תוסף המזון.

מי שהצליחה בכך ביותר היא חברת הסטרט-אפ הביו-טכנולוגית הישראלית "גרנליקס" (Granalix), אשר מתמחה בפיתוח תוספי תזונה ממקור טבעי באמצעות ננו-טכנולוגיה. במעבדות בית החולים הדסה עין כרם והאוניברסיטה העברית בירושלים, היא פיתחה נוסחה חדשנית מוגנת פטנט. לאחרונה, "גרנליקס" השיקה את תוסף המזון החדש שלה: "ננו גארד אומגה 3" (NanoGard Omega3). זוהי פורמולה ייחודית המשלבת חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, עם ננו-טכנולוגיה מתקדמת.

הפטנט שפיתחה גורם לכך שעם בליעת כמוסות "ננו גארד אומגה 3", הן הופכות לתרחיף מסיס במים המורכב מטיפות שמן, שגודלן הזעיר מגיע לכ-200 ננומטר. תכונה ייחודית זו, מאפשרת ספיגה אופטימאלית של רכיבים פעילים בשמן, עד פי 4 (לעומת ספיגה של אותו שמן אומגה 3, ללא הננו-טכנולוגיה). יתרון נוסף ומאוד משמעותי של הפטנט נעוצה בכך שהודות להתמוססותו המהירה של השמן, נחסכות מנוטל התוסף מספר לא מבוטל של אי נעימויות, וביניהן: תחושת הצרבת, טעם הלוואי, גיהוקים וריח דגים בחלל הפה – טענות שמועלות על ידי צרכנים רבים על שמן הדגים.

בניסויים במעבדה שנערכו על ידי הצוות המדעי של חברת "גרנליקס" לבחינת רמת הספיגה של החומר הפעיל המצוי בכמוסות "ננו גארד אומגה 3" באברים החיוניים בגוף, נמצא כי ריכוז החומר הפעיל שנספג ברקמות הלב, היה עד פי 4 בהשוואה לרקמות הגוף האחרות. מיקוד זה של חומצות השומן החיוניות בלב, מדגים את יכולת הספיגה המשופרת של "ננו גארד אומגה 3".

בנוסף, "ננו גארד אומגה 3" מציג יחס גבוה של חומצות אומגה 3 מסוג DHA ו-EPA המגביר את אפקטיביות התוסף, יחד עם כל יתרונותיו האחרים.

"ננו גארד אומגה 3" מופק בהתאם לתקני בטיחות מחמירים ובעל תו איכות GOED הבינ"ל, המבטיח את מקורו האיכותי וטריותו של השמן, לטובת בריאותנו.

השמן ארוז בכמוסות רכות וקלות לבליעה, נקיות מצבעים וסוכרים.

מהתנסותי האישית, אני יכולה לציין בוודאות שלושה היבטים ברורים: ראשית, בגלל שהכמוסות דקות, רכות ומאורכות – הן נוחות לי מאוד לבליעה. הנחה נכונה על הלשון ועם מעט מים – והבליעה מיידית וללא בעיות. שנית, אכן אין שרידות לריח דגים אגב גיהוק במהלך היום או בסיום ארוחה, מה שעלול לקרות מעצמו לא פעם – אלא שהפעם הוא נטול ריח דגים בחלל הפה. הנקודה השלישית שברצוני לציין היא התועלות. אמנם טרם ביצעתי בדיקת דם חוזרת לבירור המדדים, אך מבחינת ההרגשה הפנימית, בפרוש אני יכולה להעיד על תחושות ברורות של נינוחות ורעננות לאחר כחודשיים של נטילה.

כל כמוסה של "ננו גארד אומגה 3" מכילה 233 מ"ג שמן דגים (אנשובי) 116 EPA מ"ג ,46 DHA מ"ג. הקפסולה עצמה מורכבת מג'לטין דגים (אמנון), גליצרין ומים.

באריזת "ננו גארד אומגה 3" 120 כמוסות והמחיר: 259 ש"ח.

לפרטים נוספים ולרכישה: 8532*

www.granalix.com

il.granalix.com/product/nanogard-omega3

צילום: יח"צ

סגור לתגובות.