"חקלאי גרנות" משווקים אבוקדו מזן ריד – סוף-עונה

אצלי הבשילו פירות האבוקדו תוך שלושה-ארבעה ימים בקערת הפירות, אותה קישטו בירוק יפה – והבשילו יפה, מה שלא לגמרי ברור לגבי זנים שונים של אבוקדו, שאו שהם קשים ביותר – או שבבת אחת הופכים לרכים מדי. האבוקדו מזן "ריד" יצא מצויין – טרי, רך-קרמי וטעים. בפרוש, זן משובח ומובחר. כדאי למהר ולהינות ממנו, לפני שפירות האבוקדו ייעלמו מהשוק לקראת הקיץ, עד התחדשתם בתחילת ספטמבר. האבוקדו מזן "ריד" משווק (עד סוף יולי) על-ידי "חקלאי גרנות", שהיא חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון והשווקים הסיטונאים וניתן להשיגו במגוון אריזות תחת מותג "חקלאי גרנות".

יתרון ברור נוסף של זן "ריד", הנחשב לאבוקדו האחרון של העונה, במפלס אחוז שומן הנמוך שלו ביחס לסוגי אבוקדו אחרים – אך הדבר החשוב הזה אינו פוגע במרקם שלו, שנשאר קרמי, עסיסי ובעל טעם ייחודי, מעט אגוזי. ככלל, אבוקדו נחשב לפרי בעל שומן בריא, כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב. יש בו כמות גבוהה של ויטמינים, חלקם ויטמינים מסיסים בשמן, שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר והוא מגן על הרקמות מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה. האבוקדו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות, מה שהופך אותו לבעל חלבון מלא. יש לכך ערך רב לצמחונים, לטבעונים, לתינוקות וילדים ולאנשים בתהליכי הבראה. הוא מכיל גם פחמימות – בעיקר סיבים תזונתיים שעוזרים לתהליך העיכול. האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן ולכן מתאים לבעלי נטייה למחלות לב וכולסטרול. באבוקדו יש ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.

כיום, נחשב האבוקדו של "גרנות" לגורם מוביל בענף האבוקדו הישראלי, עם נתח שוק של כ-33% מהפרי הנקטף בארץ, כשכ- 70% מהתוצרת מיועדת לייצוא. בית האריזה לאבוקדו של "גרנות" נחשב לאחד הגדולים והמתקדמים בעולם וממוקם באזור התעשייה הסמוך לקיבוץ גן שמואל. כ-50,000 טון פרי מגיע לבית האריזה מדי שנה מכ- 35,000 דונם של מטעי "גרנות", המתפרסים מקיבוץ נחשונים במרכז ועד לקיבוץ החותרים בצפון. כ-12,000 דונם אבוקדו נטעו בעשור האחרון בהשקעה של מעל לכ- 100 מיליון שקלים ועוד אלפי דונמים צפויים להינטע בשנים הקרובות.

לדברי תמיר בושניצקי, מנכ"ל "חקלאי גרנות": "אנו לקראת סיום של עונת אבוקדו מוצלחת בישראל, בה שיווקנו בהצלחה אבוקדו מסוג אטינגר, האס, פוארטה ופינקרטון, אליהם מצטרף כעת אבוקדו מסוג ריד, אחד הזנים המוצלחים והטעימים שיש. אנו חוזרים ומבקשים מהצרכנים כי רצוי וכדאי לרכוש אבוקדו בעונה בלבד ומגורם מוסמך, ובכך להבטיח את איכותו. אנו מקווים שכמות וזמינות הפרי בשווקים יאפשר לנו לשמור על מחירו הנמוך לכל אורך העונה".

כשרות: הרב אפרתי ובד"צ עדה חרדית.

המחיר: כ- 6.90 – 10.90 ₪ לק"ג (המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות השיווק).

להשיג ברשתות שופרסל, רמי לוי, ויקטורי, יוחננוף, מגה, חצי חינם, בשווקים הסיטונאים ובחנויות המתמחות.

לפרטים נוספים בעמוד "חקלאי גרנות" בפייסבוק: www.facebook.com/GranotAgriculture

ובאינסטגרם: www.instagram.com/granot.agriculture

צילום: מירב אשכזי/תומר גרינברג

סגור לתגובות.