הטרנד הבריאותי בהיבט התזונתי, שהתעצם בימי סגרי הקורונה, הביא אל בתים רבים תפריטים טבעוניים והקפדה על מזונות מהטבע. פריט מוביל הוא הסויה ממנו מכינים את הטופו ועכשיו אנחנו מכירים את היובה" (YUBA), שהוא חלבון סויה מיובש, נטול גלוטן וללא רכיבים מהונדסים גנטית. למעשה, ה"יובה" הוא הקרום שנוצר בתהליך הפקת טופו מחלב סויה. את הקרום הזה מייבשים עד שהוא מגיע למרקם מוצק, בשרני ונוח לעיבוד. ה"יובה" עשירה בערכים תזונתיים ובהם חלבון בכמות גבוהה, ויטמינים ומינרלים.

שימוש מקובל ב"יובה" הוא כתחליף בשר במטבח הצמחוני, הטבעוני והכשר. ואגב, יש תיעוד מהמאה ה-16 על שימוש ב"יובה" טרייה, מיובשת או מותססת. שימוש הנפוץ מאוד בסין, יפן וקוריאה. לאחרונה, הכרתי את סדרת ה"יובה" של "עתיד ירוק", המשווקת בידי חברת "רוצים את הטבע", המתמחה במוצרי מזון מהטבע, ומוצעת במגוון צורות: רצועות רחבות, מסולסלת קשרים, כנפיים ומקלות. מאוד עוזרת לגיוון, בשימוש הביתי, העובדה שעל גבי כל אריזה מצורף מתכון קל להכנה. ממולץ לכולכם לאמץ את ה"יובה" כחלבון צמחי חשוב ולשלבו במגוון מאכלים, כמו תבשילים, מוקפצים, מאכלי קדרה, מרקים ועוד. משביע, בריא ובדומה לטופו, הטעם הסופי מתקבל מהתבלון, הרטבים והמאכלים שבהם משולב.
כשר פרווה בהשגחת בד"ץ מחזיקי הדת והרבנות הראשית.
האריזה במשקל 200 – 300 גרם והמחיר: כנפיים ומקלות – 17.90 ש"ח; מסולסלות ורצועות – 19.90 ש"ח.
להשיג בשופרסל GREEN, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, עדן טבע, אניס, זמורה אורגני וחנויות הטבע.
לפניכם
מתכון קל של "עתיד ירוק" להכנת טורטייה ראפ עם שווארמה יובה, בצל, גזר, כרוב וטחינה:
המצרכים:
1 חבילת יובה כנפיים (300 גרם) של "עתיד ירוק",
3 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים דק,
חצי כוס שמן,
1 – 2 גזרים, חתוכים לגפרורים או ג'וליאנים,
רבע כרוב, פרוס דק,
8 כפות רוטב סויה,
3 כפות תבלין שווארמה / תבלין עוף/פרגיות או חוויאג' מרק,
3 כפיות אבקת שום או שום גבישי,
טורטיות,
טחינה,
פרוסות מלפפון טרי,
גבעולי פטרוזיליה, כוסברה ושמיר.

אופן ההכנה:
משרים את היובה במים רותחים כ-20 דקות (או 30 דקות – במים פושרים) ומסננים.
שוטפים את היובה במים זורמים וסוחטים היטב.
חותכים לרצועות (כמו שווארמה). אפשר להיעזר במעבד מזון.
מחממים שמן במחבת גדולה. מוסיפים בצל ומביאים להזהבה.
מוסיפים גזר וכרוב ומטגנים להזהבה קלה.
מוסיפים את היובה, רוטב סויה ותבלינים.
מערבבים ומטגנים 2 – 3 דקות לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים טורטייה במיקרו מספר שניות ואז מורחים עליה שכבה דקה של טחינה.
מניחים מתערובת היובה בשליש התחתון של הטורטייה ומגלגלים תוך הידוק עד לקבלת ראפ דחוס.
לוחצים את הראפ ומניחים על צלחת מעוטרת בפרוסות מלפפון טרי, גבעולי כוסברה, פטרוזיליה ושמיר טריים.
צילום: לירן אגסי (אריזות), PIXABAY (מנה)