"נפטון" מקפיצה כל מאכל וארוחה עם "סחוג ירוק חריף אש"

אני מודה: אנחנו לא מאוכלי החריף, גג חמוצים רגילים וחזרת שרוכשים עבור הדגים המסורתיים של ליל הסדר וממשיכים להשתמש בה, עד לסיום הכמות בצנצנת. עם הרקע האישי הזה, החוויה שלי עם "סחוג ירוק חריף אש" של "נפטון" – פתחה ידידות שמחה עם תוספת טעם בצד הצלחת. משהו שמתאים לכל מאכל ולכל ארוחה, גם למי שלא מכור לחריף ומספיקה לו כמות קטנה. הסחוג הזה הולך מצוין עם כל דבר: ספגטי עם שמן זית, עוף בתנור, טוסט, מיונז, בתוך המרק ובתוך כל פיתה (עם חומוס, טחינה, גבינה צהובה, גבינה לבנה, ירקות, טונה, נקניק ועוד). לגמרי בטוחה שאוהבי הפיקנטי חריף ומחפשים משהו חדש בשטח – יהנו מאוד. יש לערבב לפני השימוש ולשמור במקום קריר ויבש.

"סחוג ירוק חריף אש" של "נפטון" מכיל פלפל ירוק חריף וכבוש, שמן קנולה, תבלינים, סוכר, מלח ועשבי תיבול. ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטמט. זו הדרך של חברת "נפטון", שמתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.

כשרות פרווה מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.

המחיר: 9.90 ש"ח – 12.90 ש"ח לצנצנת במשקל 180 גרם.

להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.

באדיבות המתכונאית אריקה לוי, "נפטון" מעניקה לנו מרשם לטוסט תימני אסלי, עם סחוג:

המצרכים:

1 פיתה (מתכון וקישור לפיתות ביתיות מצויינות של היוטיובר ביג דן, בהמשך)

1/4 – 1 כפית "סחוג ירוק חריף אש" של "נפטון" (תלוי בחריפות שרוצים)

2 – 4 כפיות רסק עגבניות מקופסת שימורים 22BX

2 – 3 פרוסות גבינה צהובה

1.5 כפות מיונז או חמאה רכה

עלים של תרד (בייבי), ארוגולה (רוקט) או גרגיר הנחלים

אופן ההכנה:

* מורחים על הפיתה מיונז או חמאה ומעל מורחים רסק עגבניות.

* על הרסק מורחים מהסחוג.

* מניחים מעל גבינה צהובה.

* מפזרים מעט עלי ירק.

* מניחים את הפיתה בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור חם עד שהגבינה נמסה. אפשר להכין גם בטוסטר לחיצה: עוטפים את הפיתה בנייר אפייה ומכניסים לטוסטר עד שהגבינה נמסה.

* מגישים את הפיתה שלמה, חצויה, או חתוכה למשולשים.

לגיוון: אפשר להוסיף לפיתה רצועות דקות או קוביות קטנות של: זיתים, עגבנייה, פטריות, פלפל, בצל חי או מטוגן, חצילים מטוגנים, קישואים צלויים, בטטה צלויה ועוד.

מתכון ביתי לנהדר להכנת פיתות טריות במחבת, מציע היוטיובר BigDen (מתוך "תוכנית הבישול שלי")

www.youtube.com/watch?v=3BoddDe3R7Q

המצרכים:

3 כוסות קמח ב-2 קערות: בקערה אחת 2 כוסות ובקערה השנייה – 1 כוס

2 כפות שמן זית

1/2 כף מלח

1 כוס מים חמימים (1/2 כוס מים רותחים שעורבבו עם 1/2 כוס מים מהברז)

2 כפיות שמרים יבשים

מעט שמן זית

מעט קמח לרידוד

אופן ההכנה:

* בקערת מיקסר לשים את השמרים, המים וכוס אחת של קמח.

* מערבבים במטרפה עד לקבלת תערובת נוזלית.

* מכסים במגבת ל-10 – 15 דקות (על התערובת להכפיל את נפחה ולהיות סמיכה יותר).

* מוסיפים שמן זית ומלח ומערבים עם מטרפה.

* מעבירים למיקסר ומערבבים עם וו לישה במהירות נמוכה, תוך כדי הוספת שתי כוסות הקמח. מערבלים 6 – 10 דקות, עד לקבלת בצק רך, גמיש, אחיד ומבריק, שנפרד בקלות מדפנות הקערה.

* מוציאים את הבצק ומכדררים אותו לכדור גדול באמצעות קיפול צדדיו פנימה (ראו בסרטון). משמנים את הקערה במעט שמן זית ומניחים מעל את כדור הבצק. הופכים את הכדור ומוסיפים עוד מעט שמן כך שהוא יהיה משומן מכל צדדיו.

* מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 1.5- 2 שעות. בזמן זה הבצק יכפיל את נפחו.

* מקמחים מעט משטח עבודה. מניחים עליו את הכדור, משטחים מעט ומחלקים ל-8 משולשים.

* מכדררים כל משולש מספר פעמים תוך קיפול הצדדים פנימה (ראו בסרטון).

* מניחים את 8 הכדורונים על משטח עבודה ומכסים אותם בניילון נצמד, למשך 1/2 שעה.

* מרדדים כל כדורון על משטח העבודה המקומח עד לקבלת פיתה בגודל בינוני (לא דקה מדי).

* מחממים מחבת מתאימה (טפלון/ברזל) לחום בינוני (ללא שמן).

* מניחים במחבת פיתה אחת וכאשר מופיעים עליה בועות עדינות – הופכים אותה בפעם הראשונה. בערך אחרי דקה – הופכים שוב. אחרי שחוזרים על התהליך 3 – 4 פעמים, הפיתה מתחילה להתנפח – ואז, הופכים לצד השני. סה"כ לכל פיתה: 5 – 6 דקות במחבת.

* אם הפיתה מאוד מתנפחת – אפשר ללחוץ עליה בעדינות.

* מניחים את הפיתה על מגבת עבה ומכסים אותה עם המגבת. מעליה, מניחים את שאר הפיתות.

הערות:

** בצק מושפע מסוג הקמח, ממזג האוויר ועוד ולכן כל בצק מתנהג אחרת: אם נראה שצריך להוסיף לבלילה הראשונית עוד קצת קמח כי הוא מימי מדי – הוסיפו. כנ"ל לגבי הוספת מעט מים, אם נראה שהבלילה סמיכה מדי (ראו את מידת הסמיכות בסרטון).

** להכנה בתנור: מחממים מראש את התנור ל-230 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו) ומניחים את הפיתוח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כשהתנור חם (אחרי 15 – 20 דקות של חימום) – אופים כמה דקות עד להזהבה, תוך השגחה. לא לשכוח שהפיתה תופחת עוד קצת באפייה!

צילום: מיכאל כץ (מוצר), PEXELS (מנה)

סגור לתגובות.