ל"תבואות" קמח כוסמין מלא ללא צורך בניפוי

אוהבי הכוסמין ישמחו לדעת כי יש בשוק קמח כוסמין מלא מיוחד, מתוצרת חברת "תבואות", שאינו מצריך ניפוי לפני השימוש בו וכך אנחנו יכולות להכין ביתר נוחות מגוון מאפים ולחמים, עוגות ועוגיות, קישים ופשטידות – טעים ובריא. הקמח של "תבואות" נארז מיד לאחר טחינתו וניפויו באריזה מבוקרת, בטכנולוגיה מיוחדת המונעת התפתחות חרקים ומייתרת את הצורך בניפוי ובאוורור הקמח. לאחר הפתיחה מומלץ לשמור את הקמח בקירור, אך עד לפתיחה – אין צורך בקירור הי האריזה אטומה במילוי אוויר והקמח נקי.

רבות דובר על ההיבטים הבריאותיים של הכוסמין בהשוואה לחיטה הרגילה. בעיקר, הודות לכך שהרכב ומבנה חלבון הגלוטן שבכוסמין מאפשר עיכול נוח יותר עבור מי שרגיש לגלוטן (אך הוא לא מתאים לחולי צליאק). היבט חשוב נוסף שיש לתת עליו את הדעת הוא היות קמח הכוסמין של "תבואות" קמח מלא 100%. הוא נטחן מהגרעין בשלמות, בלי שהורטב במים והוא עשיר בערכים תזונתיים, ביניהם: סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B, חלבון ומינרלים כברזל, סידן ואשלגן.

כשרות פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית וכשרות מהדרין הרבנות ת"א יפו.

המחיר: 15.90 ש"ח לאריזת 1 ק"ג.

להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע, מכולות וחנויות מזון מובחרות ברחבי הארץ.

על גבי האריזה, מובא מתכון מעולה להכנת 12 לחמניות מקמח כוסמין מלא. אישית, הייתי מאוד מרוצה ממיעוט המצרכים, מקלות ההכנה – ומהתוצאה המעולה. ממליצה לכולכן. כעת, אביא בפניכן מתכון מורכב יותר של חברת "תבואות", המתכונאית אריקה לוי: מתכון ללחם מהיר הכנה עם קמח כוסמין מלא ובירה – וללא שמרים או התפחה.

המצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין 100% מלא ללא צורך בניפוי של "תבואות",

1 כוס קמח לבן מנופה,

1 שקית אבקת אפייה,

1 כפית מלח הימלאיה דק של "תבואות",

1 בקבוק בירה קטן (330 מ"ל),

3 כפות סילאן של "תבואות",

מעט שמן זית להברשה,

לקישוט: 1/3 כוס שומשום.

אופן ההכנה:

* מחממים תנור ל- 180 – 200 מעלות (תלוי בעוצמת התנור).

* מרפדים עם נייר אפייה תבנית של לחם או של אינגליש קייק (אם חד פעמית – 2 תבניות).

* מערבבים יחד את הקמחים, אבקת האפייה והמלח.

* מוסיפים את הבירה והסילאן ומעררבים רק עד שהחומרים מגיעים לאיחוד (שימו לב: אם לשים יותר מדי – כי אז הלחם יצא קשה). חשוב להקפיד שהבצק מעט רך ודביק. אם הוא יבש – יש להוסיף 1 כף מים (ולבדוק האם דרשת תוספת של עוד מים).

* משמנים מעט את הידיים ומשטחים מעט את הבלילה בתבנית.

* מברישים את החלק העליון עם שמן ומפזרים שומשום.

* אופים בתנור במשך 30 – 40 דקות (או עד שהחלק העליון מתקשה). טיפ: נועצים קיסם ובודקים האם כשהוא יוצא יש עליו מעט פירורים לחים.

* מוציאים את הלחם מהתבנית ומניחים על רשת התנור (ללא נייר האפייה) למשך 5 – 10 דקות נוספות.

* מקררים לפני שפורסים.

גיוון:

* אפשר להוסיף לבלילה: 1.5 כפיות זעתר / 1/3 כוס עגבניות מיובשות ומסוננות / 2 כפות זיתים קצוצים / 3/4 כפית קינמון / שברי אגוזים / חמוציות / צימוקים / פלפל חריף קצוץ.

* במקום שומשום: אפשר לפזר שיבולת שועל שלמה / קצח / גרגרי קימל / גרגרי כורכום.

הערות:

* אפשר להשתמש בבירה לבנה או שחורה. השחורה (מאלט) תוסיף מעט מתיקות וצבע.

* מומלץ לאכול ביום ההכנה. למחרת, כבר רצוי להכניס לטוסטר או לחמם מעט בתנור.

* ניתן להקפיא.

צילום: אייל גרניט (המוצר), FREEKIP (הלחם).

סגור לתגובות.