ל"תבואות" המתמחה במוצרי מזון טבעיים "אפונה ירוקה אורגנית"

המבקשים מוצרי מזון אורגניים, במחיר הגיוני ובנגישות נוחה – יהנו ביותר מ"אפונה ירוקה אורגנית" של חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים. טעמנו מהאפונה האיכותית הזו וחייבת להודות שהיא מאוד טעימה, בנוסף להיותה משביעה וכמובן מזינה. מה שכל כך אהבנו בה היה הטעם הטבעי, שמזכיר את גרגרי האפונה שנהגנו פעם לשלוף מהתרמיל העוטף אותם.

האפונה (האפון המתורבת) היא קטנית עשירה בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. בארץ, צומחים עוד שלושה מיני בר: אפון מצוי, אפון קיפח ואפון נמוך. ממצאים ארכיאולוגיים מראים כי כבר לפני כעשרת אלפים שנה, שתמשו באפונת הבר. השרידים הקדומים ביותר לכך נמצאו בטורקיה, עיראק וישראל. חוקרי תנ"ך מעריכים כי האפונה מופיעה בספר ישעיהו בשם "חמיץ". האפונה נפוצה גם באירופה, סין והודו.

שימושים: מרקים, נזידים, תבשילים שונים ואפילו ממרחים. חברת "תבואות" מציעה לנו מתכון לממרח אפונה ירוקה אורגנית עם טחינה, שמן זית כתית, שום ותבלינים. הממרח מתאים עם לחם, קרקר, פיתה, ואפשר גם למלא איתה טורטייה. המתכון:

המצרכים להכנת הממרח:

1.5 כוסות של אפונה ירוקה אורגנית של "תבואות", שטופה ומסוננת (אין צורך להשרות)

1 בצל, קצוץ

שמן זית (רצוי כתית מעולה)

1 כוס טחינה גולמית איכותית

2 – 4 שיני שום, כתושות

מלח, פלפל לבן

מיץ מ 1/2 – 1 לימון

מים

מצרכים נוספים להגשה: פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, פרוסות בצל לבן או סגול, צנוברים קלויים, פלפל חריף, שיפקה, זיתים, פיתות, קרקרים, סחוג ועוד.

אופן ההכנה:

משרים את האפונה במים למשך כשעה, מסננים ומכניסים לסיר. מוסיפים בצל. מוסיפים מים כך שיכסו את האפונה ועוד כ-6 ס"מ מעליה. מביאים לרתיחה ומכסים חלקית. מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה ומבשלים כשעה, תוך שמירה על בעבוע עדין. מערבבים מדי פעם. אם רואים שחסרים נוזלים – מוסיפים מים רותחים.

לאחר שהאפונה התרככה, מסננים (לשמור את נוזלי הבישול), מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם 2- 3 כפות שמן זית, לקבלת מרקם חלק.

מוסיפים את הטחינה, שום, מלח, פלפל ולימון וטוחנים שוב. לפי הטעם האישי מוסיפים עוד שמן זית ומתקנים את התיבול. אם מתקבל מרקם סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מנוזלי הבישול שנשמרו בצד. אם המרקם דליל מדי, ניתן להוסיף עוד טחינה.

מניחים בקערה, מזליפים מעט שמן זית ולימון ומגישים עם אחת או כמה מהתוספות המוצעות.

גיוון מעניין הוא שימוש בממרח האפונה עם טורטייה. כך עושים: מחממים במחבת טורטייה במשך כמה שניות. מורחים פס מהממרח ברוחב של כ-2 ס"מ, מגלגלים וסוגרים (כמו סיגר/אגרול). מחממים במחבת עוד כמה שניות ומגישים עם סלסה וטבסקו.

כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת הבד"צ בא"י מחזיקי הדת.

המחיר: 12.90 שקל, לאריזה במשקל 500 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

לפרטים נוספים באתר "תבואות": www.tvuot.co.il

צילום: אייל גרניט (המוצר), pixabay (הממרח)

סגור לתגובות.