ל"בטר אנד דיפרנט" סדרת אטריות מקמח כוסמין 100% מלא

אחרי לחם הכוסמין הפופולרי – הגיע זמנן את אטריות הכוסמין. אנו עדים עד כמה הדגן כוסמין תופס מקום בקדמת הבמה, הודות להעדפתנו להיבט הבריאותי. קמח כוסמין מלא, הנטחן מהגרעין בשלמותו, עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים. משפחות שבהן יש רגישים לגלוטן חיטה, מה שהמחייב אותן להקפדה במזונות, תשמחנה לדעת על היתרון המאוד משמעותי בגלוטן הכוסמין, הודות לכך שהוא שונה מהגלוטן שבחיטה. הגלוטן בכוסמין נוח יותר לעיכול ועשוי להיות ידידותי וסביל יותר עבור הסובלים מרגישות קלה לחיטה. כמו כן, מכיוון שלגרגרי הכוסמין יש קליפה קשה שמגוננת עליהם מפני מזיקים – הם דורשים פחות ריסוס. לאור זאת, הכוסמין מרוסס משמעותית פחות מהמקובל בריסוס חיטת הלחם הרגילה.

את חיטת הלחם קל יותר לגדל ולעבד וזו הסיבה שהיא דחקה את מקומו של הכוסמין, שבעבר שימש למזון במקומות שונים במזרח התיכון ובאירופה, מתקופת הברונזה ועד ימי הביניים. בעת האחרונה, הכוסמין שתמיד היה פופולרי בקרב חובבי בריאות – תופס מקום נכבד בשדרת הצרכנות הנורמטיבית. שימוש צרכני בו עושה חברת "B&D" ("בטר אנד דיפרנט"), אשר דוגלת בפיתוח וייצור מוצרי מזון איכותיים בשיטות ייצור מסורתיות ובמעורבות מינימאלית של ייצור תעשייתי, כדי לשמר את הטעם והערכים התזונתיים של חומרי הגלם. במטרה לסייע לקהל רחב להכניס הביתה אוכל בריא, החברה מקפידה על רמת מחירים הוגנת של מוצריה – למרות מחירם הגבוה של חומרי הגלם.

החברה העלתה על המדפים את החידוש האחרון בשוק: סדרה איכותית, משביעה ומזינה של אטריות כוסמין, העשויות מקמח כוסמין 100% מלא. בסדרה 3 סוגי אטריות: אטריות דקות, אטריות דקיקות ואטריות רחבות, להכנת מגוון מנות טעימות. בהן, מוקפצים, מרקים, פשטידות, תבשילים, מנות מתוקות ועוד. לחם כוסמין מאוד פופולרי אצלנו בבית והאטריות של "בטר אנד דיפרנט" מהוות עבורנו חידוש מעניין. הכנתי, טעמנו – וכולנו היינו מאוד מרוצים מהטעם ומנעימות הלעיסה. חייבת להודות שתחושת השובע לאחריהן הייתה מרשימה במיוחד, כך שאני בפרוש ממליצה עליהן במקום הרגילות מקמח לבן.

כשרות: בד"צ העדה החרדית ורבנות ירושלים.

באריזה 200 קרם והמחיר: 8.90 שקל – 9.90 שקל.

להשיג ברשתות שיווק, חנויות טבע ובחנויות מובחרות.

"B&D" מציעה לנו מתכון מעניין למנה משביעה ובריאותית של מבחר ירקות מוקפצים ביחד עם אטריות הכוסמין.

החומרים:

1 חבילה של אטריות כוסמין רחבות של B&D
1/2 – 1 פלפל צהוב, פרוס לרצועות דקות
1/2 – 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
1 בצל בינוני, פרוס לרצועות דקות
1/5 כרוב סגול קטן, פרוס לרצועות דקיקות
3 שיני שום, פרוסות דק
1 בטטה קטנה, אפויה או צלויה, חתוכה לקוביות
1 כפית שמן שומשום
שמן צמחי (להקפצה)

לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סילאן (רצוי 100%)
1.5 כפות חומץ (רצוי מירין – חומץ אורז)
1/2 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון או כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
1-1/2 כפית שמן שומשום
1/4 כפית פלפל לבן או שחור

להגשה:
חופן שקדים מולבנים חצויים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים
שומשום קלוי (אפשר לשלב עם שומשום שחור)

אופן ההכנה:
* האטריות: מכינים אותן לפי ההוראות הרשומות על גבי האריזה. לאחר שהן מוכנות, שוטפים אותן במי ברז ומסננים. מערבבים את האטריות עם 1 כפית שמן שומשום ו-1 כפית שמן צמחי.
* הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן. מביאים לרתיחה עדינה ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים – תוך ערבוב – על להבה קטנה 3-4 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול לפי העדפה אישית.
* מוקפץ: מלהיטים שמן בווק איכותי, או בסיר רחב. מקפיצים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום ופלפלים – עד שהם צלויים קלות אך עדיין שומרים על פריכות ורעננות. המטרה היא שהירקות יוקפצו ולא יתבשלו בנוזליהם ולכן, אם נוצרים בווק נוזלים – יש לשפוך אותם, לחמם שוב שמן ולהמשיך להקפיץ.
* מוסיפים את קוביות הבטטה המוכנות ואת הכרוב.
* מוסיפים כ-3/4 מכמות הרוטב ומערבבים.
* מוסיפים את האטריות ואת שארית הרוטב.
מקשטים מעל עם פטרוזיליה או כוסברה, חצאי שקדים ושומשום, ומגישים מיד.
כדאי לדעת כי את הרוטב שנותר ניתן להעביר לצנצנת עם מכסה, לסגור היטב ולשמור במקרר.

צילום: חברת דמיון (איטריות הכוסמין), מירית חטב (מנה מוקפצת עם אטריות כוסמין)

 

סגור לתגובות.