רוצה שהבושם
האישי שלך יהיה בריכוז עוצמתי של "פרפיום", שיעניק אווירה מעניינת ולא יהיה מסוג בשמי המדף לקהל הרחב – הכירי את המושג החשוב: "בשמי נישה" ("בשמי חותם"). זהו טרנד הצובר תאוצה, הולך ומתחזק, הודות לרצון, שלי ושלכן, להריח באופן אישי וייחודי ולהינות מההבנה שלייחודיות הבושם שלנו תורמים מרכיבי יוקרה ממקורות נדירים. בשמי עילית אקסקלוסיביים של המותג "CARNER BARCELONA" מברצלונה, ניתנים להשגה בארץ רק במתחם "ג'ימס ריצ'רדסון דיוטי פרי בנתב"ג". בקולקצייה 4 סדרות ובכל אחת מהן מספר בשמים, שניחוחם משדר את הים תיכוניות, ההיסטוריה, התרבות, הלייף סטייל, האמנות והעיצוב של ברצלונה. הצעתי לכן, הטסות לחו"ל: גשנה קודם לרחרח את הבשמים, הכינו עט שיהיה נגיש לכן ורשמו את שמו של כל בושם על קרטון ההרחה שעליו הותז. כעת גשו לקניות השוקולדים, שהרי בלעדיהם אי אפשר. תוך כדי בחירת השוקולדים, רחרחו שוב ושוב וחיזרו לעמדת המכירה לרכוש את הבושם שלכן.
הגיע אלי הבושם "COSTARELA" ואני חייבת לשתף אתכן בחוויה המיוחדת שלי: כבר בהתזה הראשונה הרגשתי משהו אחר. לא בושם שהוא בבחינת ריח שאני אוהבת או לא, טרנדי או לא – אלא בושם שמביא אותי למקום אחר, מאשר הסלון הביתי שלי. הניחוח שלו, בתחילה מוזר – כי הוא מעט מלוח ולכן קצת מוזר ולאחר התחושה הראשונית, מצאתי את עצמי מתמכרת לניחוח הייחודי שלו. עכשיו בסתיו, כאילו עוטף אותי, בבית שלי, ריח מדהים שמתחבר לאווירת חוף הים בחורף. לרוח המעיפה שמביאה קרוב אלי את ריח הים ומעניקה תחושה של חירות גדולה, של נשמה חופשית שמוותרת על התקשטויות מיותרות. לכך חובר העיצוב המינימליסטי של בקבוקי הבושם. עיצוב מודרני, בעל קווים נקיים, בגווני שחור לבן ועץ טבעי – נאמן לאוונגרד ולרוח הקוסמופוליטית של ברצלונה.
מי שייסדה את מותג הבישום "CARNER BARCELONA", בברצלונה, בשנת 2010, היא Sara Carner, שמעידה על עצמה כי היא בעלת תשוקה לבשמים משובחים ורצתה לייצר מותג של בשמים מקוריים. בשמים שניחוחם מעורר רגשות, המתחברים עם הנשמה הים תיכונית של העיר ברצלונה וכל בושם ישדר את אורח החיים של ברצלונה, אמנותה, תרבותה, הדרך המיוחדת שבה מתמזגת ההיסטוריה עם המודרניות והחיוניות של האנשים החיים בה. היא חברה ל"אפים" מוכרים בעולם ולספקים, מהטובים בשוק, במטרה לייצור בשמי בוטיק יוקרתיים. נכיר אותם:

WOODY COLLECTION – ליין של 7 בשמים כריזמטיים בניחוח עצי אלגנטי, המבטאים רגשות:
TARDES" (1" – בושם בניחוח אוריינטלי, רגוע ועוטף, המבטא את הרגיעה וההרמוניה של שעות אחר הצהריים המאוחרת, בקיץ. המרכיבים: גרניום מצרי, ורד בולגרי, שקד, ארז, סלרי, שזיף, פולי טונקה מוונצואלה, מושק ופרח עוקץ העקרב.
D600" (2" – נקרא על שמה של השדרה בברצלונה, שמחברת בין החלק הישן והחדש. בושם בניחוח אוריינטלי-פיקנטי-תוסס עם מגע של מסתורין, הלוכד את אורח החיים העירוני ואת הרוח הים תיכונית של ברצלונה. המרכיבים: פלפל שחור ממדגסקר, ברגמוט סיציליאני, אשכולית, איריס איטלקי, יסמין מיצרי, הל, וניל מדגסקר, ארז ווטיבר.
CUIRS" (3" – בושם בניחוח מעושן-עמוק, בעל אופי חזק ועצמאי. המרכיבים: כמון, זעפרן, אלמוג אוסטרלי, ארז מטקסס, פצ'ולי אינדונזי, מושק ואמבר יבש.
RIMA XI" (4" – בושם בניחוח אוריינטלי-עדין, השואב השראה משיר אהבה ספרדי בו המשורר מספר על מושא תשוקתו. המרכיבים: מנטה ממרוקו, פלפל שחור, קינמון, מוסקט אינדונזי, אלמוג אוסטרלי, ענבר ומושק.
EL BORN" (5" – "אל בורן" הוא שמה של שכונה מיוחדת בברצלונה, אזור הסוהו עם צמחים ופרחים הנופלים ממרפסות מעוטרות, חנויות וינטאג', מאפיות, בתי קפה נעימים, חנויות ספרים ישנים, ברי יין. המרכיבים: דבש, לימון סיציליאני, ברגמוט סיבירי, יסמין מיצרי, תאנה, פרח עוקץ העקרב, שרף, מושק, וניל אבסולוט ממדגסקר ואלמוג אוסטרלי.
PALO SANTO" (6" – משמעותו: "עץ קדוש". הבושם בניחוח המכוון להרגיע את הנשמה, הודות לרמזים ארציים של עץ וקטורת, מתובלים בקרמל חם. בין המרכיבים: שעועית טונקה מתוקה ווטיבר.
COSTARELA" (7" – בושם בניחוח עצי-מלוח עם מוטיב של מים. מעורר תחושה ייחודית של חירות שאדם חווה במבטו בים הפתוח, חש את רוח הים התיכון ואת הניחוח העצי-מלוח של הסירות הישנות העוגנות במזח. המרכיבים: ברגמוט איטלקי, זעפרן, אמברוקסן, אמבר וארז.

FLORAL COLLECTION – ליין של 3 בשמים בניחוח פרחוני, המבטאים אהבה, תשוקה ופיתוי דרך הפרח:
BESOS" (1" – בושם עתיר ניחוחות תבלינים, המשרים אווירה רומנטית מהולה בתאווה, נשיקה מתנשאת, חושנית ועמוקה כביטוי לעם הספרדי. המרכיבים: פלפל שחור ממדגסקר, ברגמוט איטלקי, יסמין ערבי, יסמין אבסולוט הודי, איריס אבסולוט, שרף, וניל ומושק.
LATIN LOVER" (2" – בושם בניחוח רומנטי המבטא פיתוי ותשוקה, כמאהב לטיני האוהב ללא מחויבות. המרכיבים: ברגמוט איטלקי, סיגלית אבסולוט, נרקיס צרפתי, יסמין ערבי, יסמין הודי, מגנוליה סינית, ילנג ילנג, שרף, פאצו'לי אינדונזי ומושק לבן.
SWEET WILLIAM" (3" – כשמו של פרח אקזוטי שרווקים נהגו לנעוץ בדש כדי לסמל את החיפוש שלהם אחר אהבה אמיתית. המרכיבים: פלפל לבן, הל, קינמון לטיני, זנגביל, טבק פריחת הלילה, תמצית מי ורדים, ילנג ילנג, וניל אבסולוט, איריס פלורנטין, צמח הלבונה ואמבר.
ORIENTAL COLLECTION – ליין של 3 בשמים בניחוח אוריינטלי-עמוק, המדגיש את השורשים התרבותיים וההיסטוריה של ברצלונה:
MEGALIUM" (1" – בושם חזק ומכובד, במחווה לשלטון הרומי בספרד ופולחני הרחצה שלו, כאשר מי ורדים זרמו במזרקות ובישמו את חיי הרומאים. המרכיבים: קינמון, קלמוס, גרגירי פימנטו, תמציות ורד בולגרי, מור ולבונה.
AMBAR DEL SUR" (2" – מחווה ארומטית לשלטון האנדלוסי, בתקופת תור הזהב בספרד, כאשר אנשי המלוכה בישמו את שיערם במושק מעולה. המרכיבים: וניל, שעועית טונקה וענבר אפור.
BOTAFUMEIRO" (3" – כשמה של קתדרלה עתיקה, שבה עצרו בה לנוח עולי הרגל שצעדו לאורך הדרך הפסטורלית של סנט ג'יימס בדרכם לקבר סנט ג'יימס. הניחוח חם, מתוק ומשדר אווירה מיסטית. המרכיבים: אגוז מוסקט, קטורת ומושק.
BLACK COLLECTION – ליין של 3 בשמים כהים, במחווה לתרבויות השונות שעיצבו את העיר:
ROSE & DRAGON" (1" – בושם בניחוח מודרני, אלגנטי ועוצמתי. שואב השראתו מאגדה ספרדית על קדוש שמציל נסיכה מדרקון האכזרי, נלחם נגד הלהבות שלו, דוקר אותו עם חרבו ומדם הדרקון צמחו שיחי ורדים אדומים כהים. המרכיבים: ורדים כהים מוקפים בעדינות של כמון וזעפרן.
SANDOR 70’S" (2" – "סנדור 70" הוא שמו של בר אייקוני, שהיה ממוקם על פסגה גבוהה בברצלונה, עם כורסאות עור אריסטוקרטיות והרבה עשן סיגריות. בושם מחווה לעם הספרדי והטמפרמנט הלטיני. המרכיבים: ניחוח זמש, קטורת ווניל.
BLACK CALAMUS" (3" – בושם מלכותי, בניחוח עצי, לתענוג חושני אינסופי. המרכיבים: עץ הקלאמוס האינדיאני ושרפים אקזוטיים.
כל הבשמים בריכוז ניחוחות גבוה של EDP (או-דה-פרפיום). כל בושם באריזת 100 מ"ל והמחיר 180 דולר.
בארץ, להשיג רק בחנות "ג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי" בנתב"ג.
התיוגים – dutyfree_il , #dutyfree_il
צילום: יח"צ חו"ל