את המענה המצויין של קרמי הלחות לתינוקות של "וולדה" – לעור הפנים של נשים צעירות, וגם בוגרות – אני מכירה מלפני למעלה מ-20 שנה. אז, השוק עוד לא היה מוצף במוצרים אורגניים וטבעיים – וחובבות הז'אנר מצאו מענה מושלם, עבורן, במדפי התינוקות של "ולדה" ברשתות ה"פארם" ובתי המרקחת. לא רק כי מרביתן היו, אז, נשים צעירות, רובן בלידה ראשונה ולא היה להן זמן להתעסק עם עור הפנים הפרטי שלהן וממילא ברור, שהכי קל ונוח לאמץ לעצמן את מה שטוב לתינוק שלהן. פרט חשוב נוסף, כקרם פנים לנו – המחיר ממש משתלם: החדש של "וולדה" באריזת 50 מ"ל, מחירו 45.90 שקל.
ניסיתי אז את "וולדה" וניסיתי אותו שוב השבוע – והן צדקו. קרם הלחות לפנים לתינוק "Calendula Moisturizing Facial Cream" הרגיש מצויין על עור פני, לא שמנוני, נספג במהירות ומעניק הרגשת נוחות שעות מרובות וללא תחושת חסר קוסמטית כלשהיא. לא, אני לא מתכוונת לאמץ אותו במקום כל הקרמים האיכותיים שממתינים במגרת הטיפוח שלי – עוד לא. זה החדש יעבור במיידית לבוגרת יותר במשפחתנו, שעורה מאוד רגיש ומתקשה לשאת רכיבים טיפוליים, עד כדי כמעט עצירה מולטת של השימוש בהם. ברור לי שבקרם קלנדולה לתינוק של "וולדה" – היא תשתמש בשמחה.
הרכיב המוביל "קלנדולה" הוא המפתח הנכון להבנת התוצאות ובעצם, גם בלי בדיוק לדעת, כשהרכיב המוביל הוא קלנדולה – עור הפנים שלנו מרגיש טוב. הקלנדולה – הצמח שאנחנו מכירים כ"ציפורני חתול", הוא אחד מצמחי המרפא השימושיים ביותר ברחבי העולם והיה בשימוש רפואי נרחב גם אצל ההודים, היוונים והערבים. ברפואת הצמחים הוא מקובל בשימוש פנימי כתה לשתיה במצבי דלקות שונים והרבה מאוד בשימוש חיצוני כמזרז ריפוי והגלדה של עור מגורה, סדוק ודלוק.
"Calendula Moisturizing Facial Cream" – קרם לחות קלנדולה לפנים של "ולדה" נותן מענה מצויין לעור העדין של התינוק, החשוף ופגיע במיוחד ואפילו השינויים הקלים ביותר במזג האוויר כדוגמת חום, קור רוח או גשם עלולים להוביל ליובש, לגירוי ולאדמומיות. כאמור, המרכיב המוביל בקרם הוא תמצית אורגנית של פרחי קלנדולה שתורמת להרגעת עור אדמומי ומגורה. לצידה, שמן שקדים טהור המזין את העור ושומר על רכותו, תערובת שעוות צמחיות ביניהן שעוות דבורים, המונעת התייבשות העור מבלי לפגוע בתפקודו הטבעי.
אתן יכולות להיות בטוחות לגמרי במענה הבריא של "וולדה" לעור התינוקות. "Welleda" היא חברה גרמנית, החברה הגדולה ביותר בעולם לייצור מוצרי טיפוח צמחיים ואורגניים. היא נוסדה בשוויץ בשנת 1921 ע"י רודולף שטיינר, אבי התורה האנתרופוסופית (בתרגום מיוונית, אנתרופוסופיה = חכמת האדם), במטרה לייצר ולפתח תרופות ותכשירים מתאימים וליישם את הידע והחומר שנצבר ונלמד בהרצאותיו. את מרבית הצמחים (למעלה מ 500 דונם זנים שונים של צמחים) "וולדה" מגדלת בגנים הפרטיים שלה, בטכניקה ייחודית של חקלאות אורגנית ביו-דינמית, ללא ריסוס, דשנים וכימיקלים.
להשיג ברשתות ה"פארם", בבתי המרקחת של קופות החולים "מכבי" ו"מאוחדת" ברשתות "שילב" ו"דיאדה", בבתי-מרקחת פרטיים, בחנויות הטבע ובכל רשתות הטבע ובאתר החברה: www.drsamuelov.co.il
צילום: יח"צ חו"ל