פינוקים חורפיים של "אחוה", "מן" ו"עדן קינוחים"

חלוה מסולסלת בטעם שוקולד, טעימה לי להפליא, היא בדיוק הממתק שאני אוהבת כי חלוה היא מזון בריאות. זו החדשה של "אחוה" אוורירית, נימוחה והכי מתוקה הודות לתכולת הטחינה הגולמית שמהווה בה מרכיב עיקרי. הטחינה הגולמית של חברת "אחוה" ידועה ביתרונותיה הבריאותיים הודות לכמות הוויטמינים, המינרלים, הסידן והברזל שהיא מכילה. תהליך טכנולוגי מיוחד מאפשר ליצור חלוה מסולסלת עם סיבי שערות דקיקים וטעימים ביותר.

"אחוה" היאblog 103 - halva 1 היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה מאז 1929. החלוה המסולסלת בטעם שוקולד מצטרפת אל החלוה המסולסלת בטעם וניל, שנחשבת למוצר אהוב ופופולרי במיוחד. אפשר לאכול אותה על גבי פרוסת לחם, כתוספת ליוגורט, לפירות ולהגשה כקינוח מתוק וגם לעיטור מאפים. להודות על האמת: לא התאמצתי במיוחד. כל כך מפתה וטעים לאסוף ממנה עם האצבעות, ישר מתוך המיכל.

כשר פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.

מחיר מומלץ לצרכן: 11 – 13 שקל לאריזת 250 גרם.

לכוס התה החורפית, שאני תמיד מעדיפה עם פלח לימון ושתי כפיות לא גדושות של סוכר, שמחתי להוסיף עוגיה בטעם קרמל. פריכה, טעימה ומתוקה במידה, מתוצרת חברת "מן", יצרנית הופלים והעוגיות הישראלית הוותיקה. ודאי יש אחרות שתבחרנה בעוגיות הקרמל כתוספת לעוגה שהן אופות. עוגיות אלו כמו האחרות של "מן" משווקות באריזות 300 גרם, לפי הקו העיצובי החדש שאימץ המותג לחגיגות ה-60 להיווסדו ועם תקן הטבעונות מוטבע על-גבי האריזה.

לפני כשנה, לרגלblog 103 - man 1 60 שנות קיומו של מפעל הופלים והעוגיות המשפחתי, החלה "מן" בהליך מקצועי של רענון פני החברה ומוצריה. התהליך כלל שדרוג הלוגו ושפה תדמיתית חדשה, עיצוב אריזות חדשות והוספת סימוני מזון חדשים על גבי המוצרים. בתהליך העבודה הקפידה החברה לשמור על חזות וערכי המותג הנוסטלגי עם הטעם המוכר כל כך לצרכן הישראלי. בנוסף, הוסיפה "מן" למוצריה את סמל הטבעונות של עמותת "ויגן פרנדלי".

מכל מקום, "מן" ממשיכה לספק לנו את מוצרי העוגיות הוותיקים שלה בטעמים הנוסטלגיים: עוגיות בטעם שוקולד, בטעם לימון, בטעם חמאה, שמנת ועוד, לצד עוגיות הסדרה הירוקה: עוגיות גרנולה, עוגיות שיבולת שועל וקמח מלא בטעם שוקולד ועוגיות גרנולה בטעם שוקולד. כל מוצרי הופלים והעוגיות מתוצרת "מן" מיוצרים מחומרי גלם איכותיים, פרווה, ללא צבעי מאכל, ללא שומן טרנס, ללא חומרים משמרים וללא רכיבים מן החי.

לדברי אבי פקר, מנהל השיווק והמכירות של חברת "מן": "לפי נתוני נילסן לשנת 2014, ופלים ועוגיות "מן" הינו מותג הופלים והעוגיות השני בגודלו בישראל. בקרב הקהל החרדי, ופלים ועוגיות "מן" הינו המותג הראשון והמוביל. בחרנו להרחיב את סדרת העוגיות עם טעם חדש, המוכר יותר במותגי יבוא, מתוך ידיעה כי העוגיות המיוצרות בארץ לא נופלות בטעמן ואיכותן ממוצרים מחו"ל".

כשרות הרב לנדא אב"ד דבני ברק ושל הרב אבוחצירה – רב העיר רמלה (פרווה).

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 6.50 שקל לאריזת 300 גרם. להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.

קינוח חדש נוסף הוא "עוגת ביסקוויטים" של "עדן קינוחים", המתמחה בייצור קינוחים באריזות אישיות ומובילה בתחום זה. יש לה טעם עשיר כשל קונדיטוריה קטנה וביתית, עם קרם וניל, שמנת, חלב ועוגיות פתי בר. היא משווקת במארז מעוצב של שתי יחידות ארוזות בנפרד. כל גביע קינוח מכיל כ- 75 מ"ל עוגה וניתן להגישו כקינוח אישי או כמנת ביניים איכותית ומפנקת.

כשר חלבי בהשגחת הבד"צ עדה חרדית ורבנות ראשון לציון.

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 13 שקלים למארז 2 יחידות (במשקל 75 גרם ליחידה). להשיג ברשתות המזון, חנויות הנוחות והחנויות המתמחות ברחבי הארץ.

לדברי נאור ברזני, blog 103 - eden 1מנכ"ל "עדן קינוחים": "עוגת ביסקוויטים נחשבת לקינוח הישראלי הנפוץ והמוכר בכל בית. רצינו להביא לצרכן את העוגה האהובה באריזה אישית, כקינוח מוכן, מבלי לפגום בטעם העשיר". חברת "עדן קינוחים" מתמחה בייצור קינוחים אישיים, איכותיים וטעימים המיוצרים מחומרים טריים ומשובחים. לאחרונה היא חנכה את מפעלה החדש באיזור התעשייה הדרומי של אשקלון, שהוקם בהשקעה כספית של כ- 7 מיליון שקלים, העבירה אליו את פעילותה מראשון-לציון והרחיבה את פעילותה בתחום הקינוחים ואף מייצאת לארצות-הברית. החברה מקפידה על ייצור בתנאי סניטציה קפדניים, בקרת איכות גבוהה והפצה מצוננת, המבטיחים מוצרים בטוחים ומהנים לצרכנים. המפעל ומוצרי החברה נמצאים תחת פיקוח תקן בינלאומי של ISO ו-HACCP. המבוקשים ביותר מבין מגוון מוצריה הם הקינוחים הקרים כולל מלבי, עוגת גבינה, מוס שוקולד, טרמיסו וקדאיף. עוגת גבינה פירורים, מוס שוקולד, טרמיסו ועוד.

צילום: דרור קליש ("אחוה"), סטודיו דרור כץ ("מן"), אריה ויסמין ("עדן קינוחים").

סגור לתגובות.