קניתי ל
ק שחור עם טיפה סגלגלות, שמעניקה לו מראה מיוחד ב- 4.90 שקל. 10 אגורות עודף מ-5 שקל, לא להאמין שיש דברים כאלה, אבל יש – וכנראה שעוד יותר מפליאים. זאת הבנתי לאחר פרזנטציית ה"מראות לפורים" של רשת SACARA שהתקיימה בסניף הרשת ב"קניון הזהב" בראשון -לציון. הגענו למקום, המון בלוגריות שלא נכנעו לרוחות העזות שבחוץ. שמענו פרזנטציה מעניינת, נפגשנו, שוחחנו, טעמנו – ויצאנו הביתה מאוד מרוצות.
את פנינו קידמו בשמחה משה גולברי, דוד גולברי ואביב בן יעקב, מבעלי רשת האיפור והקוסמטיקה SACARA והשי שהעניקו לנו בתום האירוע – היה מדהים. לא אגלה את כולו – אבל אספר על מזוודה עם פריטי איפור רבים – וכאן ה"פלא" ההתנהגותי שלי (ומניחה שגם של אחרות כמותי). רוחב היד לא הביא אותי לחשוב שיש מספיק – אז לא צריך יותר. להיפך, יש המון – אז אני רוצה עוד. ותשמעו: אחרי כמה ימים חזרתי לחנות זו כדי לרכוש מתנות לילדות במשפחה, ביניהן לקים ב-1 שקל הפריט.
אביב בן יעקב מנכ"ל הרשת, פתח ואמר שהשנה לקראת הפורים, מציעה "סקארה" חגיגה של צבעים ומאות מוצרים מגניבים ומיוחדים ללוק פורימי מושלם. ביניהם, שפתונים עם נצנצים, מסקרות צבעוניות, לקים זוהרים, צלליות מבריקות ונועזות, ריסים ארוכים ואביזרי אופנה מקושטים – כולם במחירים מאוד אטרקטיביים. מחירים לדוגמה: שפתונים ב- 2.90 שקל, צלליות ב – 5.90 שקל, מייק-אפים ב – 24.90 שקל, עפרונות עיניים ב- 3.90 שקל , צבעי מים מינראליים – 8.90 שקל , לקים ב – 1 שקל ועוד. המבצע כבר התחיל והוא יימשך עד 7.3.15 או עד גמר המלאי ומוגבל לרכישת 6 יחידות בכל קנייה, לא מותנה בקנייה אחרת (ביניינו, אפשר להגיע שוב למחרת היום, או לקפוץ לחנות אחרת של הרשת. ברור…).
הגם שהאיפור הינו חלק משמעותי מתחפושת הפורים והיא לעולם לא תהיה שלמה בלעדיו – ילדים, ובעיקר בנות, כל כך אוהבים את ההזדמנות האיפורית שמציעה תחפושת החג – שלעיתים קרובות, האיפור הוא העיקר. למען האמת, הרבה פעמים, האיפור יכול לעמוד בפני עצמו וליצור את כל התחפושת. זה מתאים לבוגרים יותר, שמעדיפים להופיע למסיבה ברמיזות חגיגיות, בלי תחפושת מלאה. לבוש סקסי-נועז – ואיפור פנים "פורימי מיוחד" – יכולים להיות חבילת הנאה מושלמת.
במ
סגרת ה"מראות לפורים", רשת "סקארה" השיקה מוצרים חדשים (את כל המוצרים ניתן לרכוש בחנויות הרשת, ברחבי הארץ), שהבולטת בהם היא פלטה מיוחדת לאיפור הפנים והגוף על בסיס "צבעי מים" ושמה "Body Art – Color Make Up" בערכה יש 15 צבעים (3 שורות של 5) במרקם קשיח ולכן השימוש הוא כמו בצבעי-מים – עם מכחול ולצידו צנצנת מים. אם מרטיבים את המכחול במעט מים – מתקבל צבע חזק, אם מדללים ומרטיבים אותו בהרבה מים – הצבע קליל יותר. כך הסבירה לנו אמנית האיפור של "סקארה" – טל פרי, והדגימה בפנינו לוקים של נסיכה, ברבי, טווס, נמר, ארנבת, שודד ים, חתול, מלכת הכוכבים ועוד.
למרות המחיר המאוד אטרקטיבי – 8.90 שקל לצבע בודד ו-39.90 שקל לפלטה עם 15 צבעים – אין צורך באפסון לאחר הפורי
ם – עד לפעם הבאה. להיפך, טל פרי הדריכה אותנו כיצד לשלבה במלאי האיפור היומיומי, השמיש. לדבריה, עם מכחול דקיק טבול במים אפשר לשרטט קו אייליינר, עם כל אחד מהצבעים שנבחר. גם אפשר לערבב ביניהם. בצבעים הבהירים, אפשר להשתמש כצללית-רקע על העפעף, ומעליה להשלים את האיפור הרצוי.
רוצים איפור "נמר" כמו בתמונה? – הינה ההנחיות של טל פרי:
1. איפור בסיס לפנים – מניחים על כל הפנים מייק-אפ נוזלי מאט בגוון העור ומתחת לעיניים מוסיפים קונסילר, לטשטוש הכהויות.
2. איפור העיניים – על שטח העפעף מניחים צללית-משי מספר 233 ועולים איתה לכיוון קפל העפעף. כדי להדגיש את זווית העין – מוסיפים בה צללית משי מספר 234. מערבבים יחד מצלליות המשי 204 ו-225 עם צללית זהובה בתפזו
רת – מספר 225 – ואת המתקבל מניחים בעזרת מברשת עיניים רחבה על השטח שבין קפל העין עד הגבה לכיוון עצם הלחי.
3. איפור האף – בעזרת צבע מספר 14 מפלטת body art , מצלילים את צדי האף ואת החלק הפנימי של איזור העין. את האיזור שמתחת לעצמות הלחיים מצלילים בעזרת ברונזר המתאים לגוון העור של כל אחת.
4. קו אייליינר – בעזרת אייליינר ספוג בצבע שחור מציירים קו אייליינר דרמטי וחתולי ומוסיפים לו זווית חדה בזווית הפנימית של העין. מטשטשים את גבולות האייליינר, באיזור הקפל, עם צללית משי מספר 234 וצללית מספר 223.
5. ריסים וגבות – בעזרת עפרון שחור מספר 115 תוחמים את העין מתחת לריסים התחתונים ומטשטשים את הקו בעזרת מברשת. בקו הפנימי של העין מוסיפים עפרון מספר 108. מדגישים את הגבות עם עפרון גבות המתאים לצבע הגבות של כל אחת, מורחים מסקרה קלאסית שחורה ומדביקים ריסים מלאכותיים מספר 707.
6. ציור ה
חברבורות של הנמר – מציירים כתמים סביב כל איזור העין (עצם הגבה, הרקה לכיוון המצח ועצם הלחי) בעזרת מברשת רטובה וצבע מספר 14 מפלטת body art.
7. תוספת לעיגולי החברבורות – סביב כל כתם חום, יוצרים שני חצאי עיגול בעזרת צבע מספר 02 מפלטת body art, או אייליינר מברשת שחור. אין צורך לשמור על דיוק, החברבורות לא צריכות להיות אחידות.
8. שפתיים – מומלץ שפתון אדום לוהט – מספר 056, עם הדגשת שתי ה"גבעות" העליונות של השפתיים, להן מעניקים צורה מעט מחודדת ומורמת.
9. נקודות – עם מברשת אייליינר צבע מספר 02 של פלטת body art מציירים מעט נקודות עדינות משני צדי השפתיים לכיוון הלחי.
10. שפם – מושכים שלושה קווים דקים מאיזור הנקודות. מתחילים עם קו עבה יותר ולאט לאט מדקקים אותו לקראת סופו, לכיוון צידי הפנים.
צילום: טל פלג, קית' גלסמן (המוצרים)