יש מענה חדשני לצרכי הקהל ההולך וגדל של המעוניינים בתחליפי בשר, עוף ודגים, העשויים ממרכיבים טבעיים, ללא רכיבים מהונדסים גנטית, עשירים בחלבון ומיועדים לבישול והגשה. עדיף שיישאו את תו התקן הטבעוני של עמותת Vegan Friendly. המגמה הזו היא טרנד צרכני עולמי ויש לו ביטוי רחב גם בישראל.
המענה החדש על המדף הישראלי הוא סדרת "INSTEAD" החדשנית של תחליפי בשר המיוצרים על ידי חברת "פיוצ'ר פוד גרופ" ההולנדית, הנחשבת לשחקן בינלאומי מוביל ומשווקת את מוצריה באלפי נקודות ברחבי אירופה ובמדינות נוספות בעולם ומעכשיו גם בישראל. הייבוא, השיווק וההפצה לשוק הקמעונאי והן לשוק המקצועי הם בידי "עוף הגליל". לצורך זה, "עוף הגליל" בחרה בנבחרת מוצרים הכוללת 11 מוצרים טבעוניים, איכותיים וכשרים, שהותאמו במיוחד לחיך הישראלי, ב- 3 קטגוריות: תחליפי בשר, תחליפי עוף ותחליפי דגים. זאת לאחר שבמבחני טעימה, שנערכו למוצרים, הם גברו על תחליפי בשר של מותגים מובילים מקטגוריית הפרימיום.
מלבד הטעם ואיכות המוצרים, יתרונה של "INSTEAD" הוא במתן פתרון קולינרי בשלושת הקטגוריות – עוף, בשר ודגים – כשהמגוון כולל הן מוצרים המוכנים לבישול והגשה והן מוצרים שהם חומרי גלם היכולים לשמש בסיס לתבשילים ומנות, לרבות מוצרים שאינם קיימים בשוק (רצועות עוף ובקר, מוצרים בסגנון דג ואחרים), והתאמתם של המוצרים לכל המשפחה, כולל ילדים.
חברת "עוף הגליל" ממוקמת בקרית שמונה ועוסקת בגידול, ייצור והפצה של מוצרי עוף לא מעובדים (טרי וקפוא) ובשיווק והפצה של מוצרים קפואים נוספים בהם מוצרי בשר, דגים וירקות. החברה, בבעלות "החברה לפיתוח הגליל" יחד עם 31 קיבוצי הגליל העליון וצפון הגולן, מהווה כ- 8% משוק הפטם בישראל. בדומה לחברות בשר מובילות בעולם, נכנסת "עוף הגליל" לשוק תחליפי הבשר, ומצטרפת לשחקניות המובילות בקטגוריית הפרמיום הכוללת את ביונד מיט, סנסשנל, ורדיפיין מיט, המביאות לצרכן, בדומה ל"אינסטד", מוצרים מהדור החדש בטכנולוגיית "בשל והגש" (על פני הדור הישן של מוצרי "חמם והגש", בה משחקות תנובה, טבעול, זוגלובק ועוד).
במסגרת כניסתה לשוק המוצרים מן הצומח, חתמה "עוף הגליל" על הסכם שיתוף פעולה בלעדי עם חברת "פיוצ'ר פוד גרופ", המייצרת את מוצריה בהולנד. החברה מייצרת ומשווקת תחליפי בשר פרמיום הנמכרים, ומאופיינים בחדשנות מוצרית ובבשורה של טעם ומרקם, בזכות טכנולוגיה עולמית ייחודית. לדברי גדי נתניאל, מנכ"ל "עוף הגליל": "אחרי שנתיים של עבודת מחקר ופיתוח מאומצת עם החברה ההולנדית, אנו משיקים את מותג INSTEAD, הכולל מגוון מוצרים חדשים וכשרים שהותאמו במיוחד לחיך הישראלי ולדרישות השוק. מדובר בתחליפי בשר מהדור החדש המיוצרים בלעדית עבור עוף הגליל ונותנים פתרון של תחליפי בשר, עוף ודגים המתאימים לילדים ולמבוגרים כאחד".
נכיר את 11 מוצרי "INSTEAD", כולם עשירים בחלבון מהצומח, עשויים מרכיבים טבעיים, ללא רכיבים מהונדסים גנטית, וללא שמן דקל וחלקם אף ללא גלוטן. מהווים מקור מעולה לסיבים תזונתיים, החשובים לפעילות תקינה של מערכת העיכול:
5 מוצרים בקטגוריית תחליפי הבשר:
1) רצועות בקר מהצומח – 21.5 גרם חלבון ל-100 גרם. דלים בשומן רווי. מומלץ להכין בהקפצה במחבת או בווק ברוטב אסיאתי או כתוספת לתבשיל או מאפה.
משווק באריזת 160 גרם.
2) כדורי בשר מן הצומח – 10.8 גרם חלבון ל-100 גרם. מומלץ להכין עם רוטב עגבניות ועלי סלק מאודים ולהגיש על מצע אורז.
משווק באריזת 180 גרם, 9 יחידות באריזה.
3) שווארמה מן הצומח – 14.7 גרם חלבון ל-100 גרם. מומלץ לאכול בפיתה או טורטיה עם סלט ירקות, פלחי תפוחי אדמה וכמובן טחינה.
4) בורגר מן הצומח – 11.9 גרם חלבון ביחידה. מומלץ להגשה בלחמנייה פריכה עם רוטב סריצ’ה, חסה, עגבנייה, אבוקדו ובצל סגול.
משווק באריזת 227 גרם, 2 יחידות באריזה.
5) טחון מן הצומח – 17.6 גרם חלבון ל-100 גרם וללא גלוטן. מומלץ לשלב כשדרוג לכל ארוחה: עם רוטב בולונז, כתוספת על פיצה, מילוי למאפים וירקות ממולאים וליד החומוס.
משווק באריזת 200 גרם.
3 מוצרים בקטגוריית תחליפי העוף:
6) רצועות עוף מן הצומח – 21.6 גרם חלבון ל-100 גרם. מומלץ להקפיץ במחבת או בווק בסגנון אסייתי או להגיש כתוספת למנה מבושלת או אפויה.
משווק באריזת 160 גרם.
7) שניצל מן הצומח – 10.9 גרם חלבון ל-100 גרם, ללא סויה. השניצל העסיסי יקבל תוספת טעם קלאסית עם צ'יפס לצד רוטב לימון ושום – לא רק לילדים!
משווק באריזת 180 גרם, 2 יחידות באריזה.
8) נאגטס מן הצומח – 10.1 גרם חלבון ל-100 גרם. מומלץ להגיש על סלט עלים ירוקים ברוטב ויניגרט – מנה עם טאץ' יוקרתי! אפשר כנשנושים להנאת הילדים.
משווק באריזת 180 גרם, 9 יחידות באריזה.
3 מוצרים בקטגוריית תחליפי הדגים:
9) בורגר דגים מן הצומח – 11.1 גרם חלבון ביחידה. מומלץ בתוספת סלט ירקות עם גרגירי רימון וטחינה גולמית למעלה – מנה שקוצרת מחמאות!
משווק באריזת 227 גרם, 2 יחידות באריזה.
10) אצבעות דג מן הצומח – 9.7 גרם חלבון ל-100 גרם. מומלץ להגיש עם מתבל שום או רוטב פלפלים אדום לצד סלט ירקות קצוץ דק – ללקק את האצבעות!
משווק באריזת 180 גרם, 6 יחידות באריזה.
11) נאגטס דגים מן הצומח – 10.1 גרם חלבון ל-100 גרם. מומלץ להניח על מצע עלי ארוגלה ולהגיש עם צ'יפס במטבל שום לימון.
משווק באריזת 168 גרם, 8 יחידות באריזה.
מבחינתי האישית, מאוד נוח להחזיק במקפיא מגוון אריזות של מוצרי הסדרה ולהכין בעת הצורך. אני רואה יתרון בכך שהכמות בכל אריזה מדוייקת להכנה אחת ואפשר לשמור במקרר לחימום מחודש. לי נוח להכין בגריל (לאחר הפשרה) מה שמעניק טעם של הכנה ביתית ולא של מזון תעשייתי מוקפא לחימום מהיר. לדוגמה: באריזה של "בורגר מן הצומח" יש שתי קציצות "המבורגר" נתונות באריזת ניילון אטומה. התיבול פיקנטי מעולה ומעניק לקציצה טעם משובח. ה"נאגטס" ממש מוצלחים עם קטשופ לנשנוש של אחר הצהריים ועדיף ליד סלט ירקות קייצי גדול. חייבת לציין במיוחד את רצועות הבקר ורצועות העוף, שמתובלות במדוייק ובעלות טעם נפלא לאכילה בתוך פיתה ומה שמאוד חשוב לי הוא כמות החלבון הגבוהה שמוצר זה מכיל. השילוב של נוחות במקפיא, הכנה קלה וערכים תזונתיים גבוהים ביותר.
כשר פרווה בהשגחת הרבנות הראשית להולנד ולישראל.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 21-30 ₪ לאריזות 160-227 גרם.
להשיג ברשתות נבחרות, מעדניות וחנויות הטבע ובאתרי טבעונות מובילים למכירות און-ליין . לאיתור נקודות מכירה ניתן להתעדכן באתר בדף "מיצאו אותנו".
לפרטים נוספים באתר החברה: www.instead.co.il
בפייסבוק אינסטד – INSTEAD@ ובאינסטגרם instead_il@
צילום: פיוצ'ר פוד גרופ