ל"תבואות" קטשופ אורגני – רגיל ומופחת סוכר

קטשופ הוא מצרך, שרבים רבים לא יכולים בלעדיו וחייבים אותו ליד מזונות שונים ולא רק כדי לטבול בו את הצ'יפס. קטשופ הוא מתבל שהמרכיב העיקרי בו הוא עגבניות – ולצידן חומץ, סוכר, מלח ולעתים גם תבלינים נוספים. החידוש בשוק הוא שחברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, השיקה קטשופ אורגני בשתי אריזות: קטשופ אורגני רגיל וקטשופ אורגני מופחת סוכר.

על הקטשופ של "תבואות" ניתן לומר כי הוא "בריא" בגלל היותו אורגני, עשוי מעגבניות אורגניות ונקי מחומרי הדברה וצבעי מאכל. היבט חשוב ביותר כי יש ילדים המתעקשים על כמויות אדירות של קטשופ, כמעט אפשר לומר שהם אוכלים את המשהו בצלחת ליד הקטשופ. מבחינתנו המבוגרים, "תבואות" הצליחה להגיע לטעם המוכר והאהוב של הקטשופ, אך לייצרו בפורמולה בריאה יותר כך שממש נכון להעדיף קטשופ אורגני.

אם אתם מהמתעניינים בהיסטוריה של הקטשופ, הינה עיקרי הפרטים: יורדי ים, ככל הנראה אנגלים (אבל יש גרסה שהיו אלה צרפתים…), התוודעו לרוטב עז הטעמים במסעותיהם בעולם, התאהבו בו והביאו אותו לאירופה. הם התקשו לבטא אותו בהגייה המקורית והשם קטשופ, שכל כך מוכר כיום, נובע כנראה משיבוש השם המקורי: קיסאפ (רוטב חצילים) או גוואי-זאפ – בסינית, קצ'פ – באינדונזית, או אולי קטיאפ – במלזית. כך או כך, מדובר היה ברוטב מותסס שנוצר במהלך כבישת דגים, או ברוטב שעשוי מפולי סויה מותססים ומבושלים.

במערב, אזכורים כתובים לקטשופ קיימים מהמאה ה-17. באותה תקופה הוא הכיל אנשובי, שאלוט, חזרת, יין לבן, חומץ ותבלינים, ולא פעם גם פטריות או שעועית. נכון, וזו אינה טעות – ללא עגבניות. רק בראשית המאה ה-19 עגבניות החליפו את הפטריות והדגים, פשוט משום שהיה קל לגדלן. עם הזמן התחילו להוסיף לרוטב סוכר, כדי לאזן את החמצמצות שלו.

כשר פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת הבד"ץ מחזיקי הדת.

המחיר: 22.90 ש"ח לבקבוק במשקל 780 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

פרטים: www.tvuot.co.il

צילום: אייל גרניט

סגור לתגובות.