למוצרי אוכל כשרים לפסח, שהם גם טבעיים וגם אורגניים – יש כתובת בטוחה והיא חברת "תבואות" (משנת 2007), המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים וגם השנה מציעה סוגים שונים קמחים, אורז, קטניות, אגוזים ועוד. השנה התנסתי בקמח שקדים טבעי, כשר לפסח. המיוחד בו שהוא מכיל אך ורק שקד קלוף טחון, ללא כל תוספות או חומרים מלאכותיים. אפשר להשתמש בו להכנת מגוון נהדר של מאפים, עוגות, עוגיות ועוד. אני אהבתי אותו כתוספת ליוגורט די נוזלי, תוספת שמסמיכה אותו ומעשירה באיכויות בריאותיות. ממליצה מאוד, להוסיף לקערה כזו גם מעט מוזלי ופירות חתוכים – והרי ארוחה קלה משביעה נפלאה. בכלל, כל כך הרבה דברי מאכל נהדרים אפשר לעשות עם שקדים ועכשיו – בקלות רבה יותר, עם קמח שקדים מוכן, כך שמאוד כדאי להחזיק בבית ויש לזכור כי לאחר הפתיחה נדרש לשמור סגור, במקרר.
אזכיר כי
בנוסף לקמח השקדים, "תבואות" מציעה לקהל שוחרי הבריאות מבחר מגוון של קמחים אורגניים וטבעיים, ביניהם: קמחי אפונה, כוסמת, טף, טפיוקה, עדשים אדומות, חומוס, אורז מלא ועוד. כמו כן, צרכנים רבים אוהבים את האורז האדום האורגני שלה וגם את האורז הבסמטי המלא האורגני, קינואה טריו אורגנית, כוסמת אורגנית, צימוקים אורגניים, משמשים אורגניים, אגוזי לוז אורגנים, סוכר קוקוס אורגני, חומוס אורגני, סילאן, דבש אורגני, מולסה שחורה אורגנית, חומץ תפוחים אורגני, פולי קקאו גרוס נא אורגני, צ'ייה, שום כתוש אורגני ועוד.
כשר פרווה, כשר לפסח בהשגחת הרבנות הראשית בית שמש.
המחיר: 19.90 ש"ח לאריזה במשקל 250 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע, חנויות מובחרות ברחבי הארץ ואתרים מתמחים.
"תבואות" החליטה ללמד אותנו להכין "ריצ'יארלי", שהן עוגיות שקדים איטלקיות, אחד מסמלי העיר סיינה שבטוסקנה (אם כי, למעשה, הן אלתור או גלגול של המרציפן המקורי, המזרח תיכוני). "תבואות" מציעה לנו מתכון ל"ריצ'יארלי" באדיבות המתכונאית אריקה לוי:
המצרכים:
250 גרם קמח שקדים של "תבואות"
2 חלבונים
קורט מלח
1 + 1/4 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
100 גרם אבקת סוכר
גרידה מלימון אחד או מתפוז

אופן ההכנה
* מערבבים בקערה את קמח השקדים וגרידת הלימון.
* בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים וקורט מלח במשך כ-2 דקות, עד שנוצר קצף רך.
* בהדרגה, מוסיפים 1 כוס סוכר ומקציפים 4 – 5 דקות, עד ליצירת קצף יציב וגמיש (לא נוקשה).
* מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים בעדינות.
* את הקצפת שנוצרה מוסיפים לקמח השקדים ומקפלים בעדינות, עד שמתקבלת בלילה סמיכה.
* מכניסים למקרר למשך 3 שעות (רצוי לילה).
* מחממים תנור מראש ל-170 מעלות.
* מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, ומפזרים מעליו 1/4 כוס סוכר.
* בעזרת כף, מניחים בתבנית תלוליות מהבלילה במרחק של כ-4 ס"מ אחת מהשנייה ומשטחים מעט. מפזרים על כל תלולית מעט אבקת סוכר.
* אופים כ-17 דקות.
* טיפ: כדי להגיע למרקם שהוא רך מעט במרכז וקריספי מבחוץ – יש להוציא את העוגיות כשהן מעט רכות (הן מתקשות עוד כשהן מצטננות לגמרי). אם רוצים מרקם פריך לגמרי – יש לאפות כ-20 דקות (להשגיח שלא ישחימו מדי).
* מוציאים מהתנור ומפדרים באבקת סוכר.
* מצננים לפחות שעה.
צילום: אייל גרניט (מוצר), pixabay (המנה)