עוגות ביתיות
בטעם לא רגיל, להנאת בני המשפחה והאורחים – ובקלי קלות, מאפשר לנו המותג "UNIQUE" מבית חברת "מייסטר". החברה (משנת 1997) מתמחה בחומרי גלם ועזרי אפייה מקצועיים לקונדיטורים, מוצרי פרימיום בתחום הקונדיטוריה לשוק המקצועי והמוסדי. כעת, לשמחת השוק הפרטי, הושקו "מחית פיסטוק 100%" ו"קרם בייגלה מלוח" – מעולים להכנת קינוחים, עוגות, גלידות ומילויים או ככה סתם, עם כפית. כמו שכבר הספקתם להכיר אותי, אני אוהבת את המוצרים האלה על טוסט דק, ליד כוס הקפה. שילוב חדשני טעים ומענג ביותר, עם טעם חדש של ממתק נחשק.
בין הלקוחות המוסדיים והמקצועיים של מותג "UNIQUE" נמצאים מלונות היוקרה של רשת ישרוטל, רשת פתאל ורשת דן, קונדיטוריות וקונדיטורים מובילים ובהם מיקי שמו, רולדין, רשת גולדה ועוד. את אתר המכירה שלה, מכירה לשוק הפרטי ולקהל הביתי, הקימה "מייסטר" בתקופת הקורונה, כשנוכחה לדעת עד כמה קהל האופים הביתי משתוקק למענה איכותי, ברמה מקצועית וחצי-מקצועית. היא הפנימה זאת מהר מאוד לאחר בקשות חוזרות ונשנות של אופים וקונדיטורים, לא רק
מקצועיים, שהחלו להכין בביתם מוצרי מאפה ולמכור אותם – וביקשו לקבל את המוצרים במשלוח הביתה. נכיר את שני החדשים:
מחית פיסטוק 100%: מכילה אך ורק פיסטוק ירוק איכותי הגדל בגבול טורקיה-סוריה. מתאימה לגלידות, מוס, קצפת, עוגות ועוד. המחיר: 72 ש"ח לצנצנת במשקל 300 גרם.
קרם בייגלה מלוח: ממרח קרם במרקם רך המכיל בייגלה אמיתי. מתאים לקינוחים, מילויים, עוגות, גלידות ועוד. המחיר: 39 ש"ח למיכל במשקל 450 גרם.
תסכימו איתי, שגם הלא בשלנים יכולים להינות מהטעמים המקוריים האלה כמוני, על טוסט קריספי ליד כוס הקפה של אחר הצהריים.
כשר פרווה בהשגחת חוג חתם סופר והרבנות מטה יהודה.
להשיג באתר www.mayster-shop.co.il ורשתות וחנויות מתמחות, בהן: בייקס (גבעתיים, יהוד), סטוק מתוק (מודיעין), בייקינג (ראש העין), בטבט (בילו סנטר) ועוד.
לפרטים נוספים בעמוד "מייסטר" בפייסבוק: www.facebook.com/maysterquality
ובאינסטגרם: www.instagram.com/mayster_quality_products
המותג "UNIQUE" מציע לנו שני מתכונים נהדרים: עוגת שמרים עם מחית פיסטוק 100%; ובראוניז עם קרם בייגלה מלוח – באדיבות הקונדיטורית עמית פרטוש:
מתכון להכנת בראוניז בייגלה מלוח (30 – 35 חיתוכיות, בתבנית 20X30):
המצרכים לבצק: 150 גרם חמאה; 3 ביצים גודל L; 3/4 כוס סוכר; 200 גרם שוקולד מריר של UNIQUE; קרם בייגלה מלוח של UNIQUE; 1/2 כוס קמח; 1/2 כפית מלח.
המצרכים לקרם וניל: 500 מ"ל שמנת מתוקה; 3 כפות אינסטנט פודינג וניל; 3 כפות אבקת סוכר.
להגשה: בייגלה מלוח, שבור.

אופן הכנת הבראוניז:
* ממיסים את השוקולד והחמאה בבאן מארי או במיקרוגל (בפולסים).
* טורפים פנימה את הסוכר.
* מוסיפים את הביצים, אחת אחת.
* מוסיפים את הקמח והמלח.
* מערבבים רק עד לאיחוד החומרים (להקפיד לא לערבב יותר מדי).
* מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת.
* מחממים מראש תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו.
* אופים במשך 20 – 25 דקות עד שהבראוניז יציבים למעלה ובצדדים, אך מעט רכים בפנים.
* מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר או למקפיא.
* מוציאים בעדינות מהתבנית וחותכים לקוביות.
* מעל כל קוביית בראוניז, מניחים כפית של קרם בייגלה מלוח.
אופן הכנת קרם הווניל:
* מקציפים את כל החומרים עד לקבלת קצפת יציבה.
* מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל כל קובייה.
* שוברים מעט בייגלה מלוח ומפזרים מעל.
מתכון להכנת עוגת שמרים עם מחית פיסטוק 100% (הכמות מספיקה לחמש רולדות בתבנית אינגליש קייק)
המצרכים לעוגה: 1 ק"ג קמח לבן; 2 כפות שמרים יבשים; 1 מיכל מחית פיסטוק 100% של UNIQUE; 1 כוס סוכר; 1 כוס חלב חמים (אפשר לחמם במיקרו כדקה); 4 ביצים גודל L; 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות; 1 ביצה טרופה (להברשה).

אופן הכנה העוגה:
* לשים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר. מוסיפים חלב חמים.
* מוסיפים ביצים ולשים עם וו לישה עד שמתקבל גוש בצק.
* מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ולשים עד שהן נטמעות בבצק. מוסיפים 6 – 8 כפות מחית פיסטוק 100% ומעבדים את הבצק במשך 7 – 10 דקות.
* מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט. מכסים במגבת מטבח נקייה ומעבירים להתפחה במקרר למשך הלילה, או שעתיים, במקום חמים.
* את הבצק שתפח מחלקים ל-5 כדורים, כל אחד במשקל 400 גרם.
* על משטח מקומח, מרדדים כל כדור למלבן ארוך ודק ומורחים מעל מחית פיסטוק או מלית פיסטוק (**המתכון בהמשך).
* מגלגלים לרולדה ומכניסים למקפיא למשך 10 – 15 דקות.
* פורסים לרצועות עבות במרכז, מניחים את החצאים אחד על השני ויוצרים צורת בורג.
* מעבירים לתבנית ומברישים עם ביצה טרופה.
* מתפיחים במשך 1/2 – 1 שעה, עד שהרולדה מכפילה את נפחה.
* אופים ב-160 מעלות בתוכנית טורבו, 30 – 40 דקות. בודקים שהמאפה נאפה היטב במרכזו/מבפנים.
* אפשר לפזר אבקת סוכר או להבריש עם סירופ סוכר.
המצרכים למלית הפיסטוק: 100 גרם חמאה רכה; 1 כף מחית פיסטוק 100% של UNIQUE; 100 גרם אגוזי פיסטוק טחונים; 1 כוס אבקת סוכר; 1 ביצה גודל L; 2 כפות קורנפלור; קורט מלח.
אופן הכנת מלית הפיסטוק:
* בקערת מיקסר, מעבדים עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר.
* מוסיפים ביצה ומערבבים עד שמתאחד.
* מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים למסה חלקה.
תוספת נחמדה – קראמבל פיסטוק:
המצרכים: 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות; 100 גרם קמח; 80 גרם סוכר דמררה; 100 גרם פיסטוק טחון.
אופן ההכנה:
מעבדים הכל במיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון) עד לקבלת גושי בצק.
לפני האפייה, מפזרים את הקראמבל מעל הרולדה.
צילום: אנטולי קריניצקי (מוצרים), עמית פרטוש (מתכונים)