ל"תבואות" מבחר אגוזים ופירות מיובשים אורגניים לשמחת ט"ו בשבט

רכות וטעם מרענן נהדר יש ל"חמוציות אורגניות ברכז תפוח" של חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים. בפתחו של חג ט"ו בשבט, כדאי להתחיל ליהנות ממבחר הפירות המיובשים והאגוזים אורגניים שלה. כולם נקיים מרעלים וגודלו ללא שימוש בכימיקלים. הפירות מיובשים באופן טבעי, בשמש או ברוח יבשה, וללא הנדסה גנטית. המוצרים משווקים באריזות עם פס המאפשר סגירה חוזרת, לשמירה על האיכות והטריות. ללא תוספת של סוכר, גופרית, חומרים משמרים או צבעים מלאכותיים. טעימים ובריאים ואני מאוד אוהבת אותם ולצד כוס מים נקיים, ביס מהפרי ביחד עם כמה לגימות מהמים, הם דרך נהדרת לספק לגוף צרכים חשובים.

המבחר מגוון מאוד וכולל: אגוזי קשיו, אגוזי לוז, אגוזי מלך, תאנים מיובשות, צימוקים, משמש מיובש, חמוציות מיובשות, גוג'י ברי מיובש, מנגו מיובש, בננה צ'יפס, שזיף מיובש ושזיף מיובש מגולען.

לדברי הנטורופתית יערה כהן איכילוב: "אגוזים טבעיים ופירות מיובשים אורגניים, ללא תוספת סוכר וללא משמרים, המיובשים בשיטת ייבוש טבעית, הם מזון טבעי, מזין וטעים שיכול לשמש כארוחת ביניים, כחטיף וכמקור אנרגיה איכותי וזמין – לפני ותוך כדי פעילות גופנית. הם עשירים במינרלים כדוגמת ברזל, אשלגן ומגנזיום, ובסיבים תזונתיים – המסייעים להסדרת פעילות מערכת העיכול. מומלץ לשלב אכילת פירות יבשים עם שקדים או אגוזים, ובכך להאט את קצב עליית רמות הסוכר בדם, וכן לתרום לשובע".

כשרות: פרווה, בהשגחת הבד"ץ בעל"ז ובאישור הרבנות הראשית בית שמש.

המחיר: 14.90 – 25.90 ש"ח לאריזות במשקל 150 – 250 גרם (תלוי במוצר).

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

פרטים באתר הבית www.tvuot.co.il

"תבואות" מזמינה אותנו להינות ממתכון לתפוחי עץ אפויים, ממולאים במשמשים וחמוציות מיובשים אורגניים, מתובלים ביין, קינמון וג'ינג'ר באדיבות המתכונאית אריקה לוי:

המצרכים:

6 תפוחי עץ שמתאימים לבישול, שטופים

1/4 כוס משמשים מיובשים של "תבואות", חתוכים לקוביות קטנות

1/4 כוס חמוציות מיובשות של "תבואות"

1/4 כוס חלבה, מפוררת

1/4 כוס שברי ביסקוויט

מעט אגוזי מלך שבורים של "תבואות"

מעט צימוקים של "תבואות"

1/2 + 1/2 כפית קינמון אורגני של "תבואות"

1/2 – 3/4 כפית ג'ינג'ר (זנגוויל) אורגני של "תבואות"

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס יין מתוק

אופן ההכנה:

1) קולפים סביב לתפוחי העץ פס בעובי של כחצי ס"מ (באפייה, מונע מתפוח העץ להתבקע) ומשאירים את שאר הקליפה. מוציאים את תוך התפוח ומשאירים בסיס ושוליים של סנטימטר.

2) את התפוחים המרוקנים מניחים בפיירקס או בתבנית, כאשר הפתח שלהם כלפי מעלה.

3) את בשר התפוח (ללא הליבה והחרצנים) חותכים לקוביות, ומערבבים עם המשמשים, החמוציות, החלבה, הביסקוויט, הצימוקים, האגוזים ו-1/2 כפית קינמון.

4) ממלאים את תפוחי העץ בתערובת.

5) בסיר קטן מבשלים את היין ביחד עם 1/2 כפית קינמון, ג'ינג'ר וסוכר, עד להמסת הסוכר.

6) יוצקים את הסירופ על ומסביב לתפוחים שבתבנית (הסירופ צריך להיות בערך בגובה חצי התבנית/תפוחי העץ).

7) אופים בתנור בחום של 175 מעלות במשך 30 – 45 דקות. מדי פעם, מרטיבים את התפוחים בסירופ. אם הסירופ מתאדה, מוסיפים בצדדים מעט מים רותחים ויין ומנמיכים את הטמפרטורה ל-165 מעלות. התפוחים מוכנים כאשר הם רכים למגע.

** גיוון: להגיש עם גלידה, קצפת או שערות חלבה.

צילום: מוצרים: אייל גרניט (המוצרים), PEXELS (המנה).

סגור לתגובות.