"קטו-אויל" שמן חדש לטיגון ובישול ותזונה קטוגנית

שמן "קטו-אויל " הוא שמן צמחי MCT המיוצר באינדונזיה ומופק מליבת אגוז הדקל או אגוז הקוקוס בתהליך של זיקוק מולקולרי, שבו ממוצות מהשמן רק שתי חומצות שומן רוויות ורצויות בעלות שרשרת בינוניות: החומצה הקפרית והחומצה הקפרילית. כתוצאה מתהליך זה, מתקבל שמן צלול, שקוף כמים, אידיאלי לבישול בחום, טיגון ואפייה. בהחלט נבדל ושונה לחלוטין מהשמנים המוכרים, המופקים משמן דקלים או שמן קוקוס. לשמן ה"קטו אויל" יתרונות בריאותיים בשימוש במטבח מהסיבות הבאות:

1) לא מתחמצן ולא נשרף בחימום וטיגון – זאת לעומת, שמני מאכל צמחיים אחרים כדוגמת זית וקנולה.

2) לא יוצר שומן טראנס – ולכן ניתן להשתמש בו במספר סבבים של טיגון, בלי צורך להחליפו.

3) טעמי האוכל – בהיות ה"קטו-אויל" צלול וניטרלי כמו מים וללא טעם וריח משלו – הוא נותן כבוד לחומרי הגלם. כך נוכל להינות מהטעמים האמיתיים של חומרי הגלם, כאשר לחציל מטוגן יש טעם של חציל ולביצה יש טעם של ביצה – ולא טעם של שמן שרוף.

4) תמיד נוזלי, גם בקור (להבדיל משמן קוקוס שקופא בקור), מעולה לשימוש גם באפיה ושומר על מרקמם של המאפים.

5) מסייע להפגת הרעב ולתחושת אנרגיה – הודות לחומצות השומן הבינוניות הייחודיות לו, שתוך זמן קצר מייצרות רמה גבוהה של קטונים בדם, מה שתורם לעליה ברמות האנרגיה והגברת תחושת השובע.

6) כשר פרווה למהדרין – בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים – מתאים גם למאכלי חלב וגם למאכלי בשר.

באירוע ההשקה, שנערך ב"זום", הציג את השמן והסביר אודותיו השף צחי בוקששתר, אשר משלב אורח חיים בריא ובשנים האחרונות נכנס לעולם הנטורופתיה. המנות שהכין נראו מרשימות ומשולמות והכיף הגדול בהיותן פשוטות והכי מתאימות ליומיום שלנו במטבח הביתי. ביניהן: סלט בטטה, סלט אפונה, קציצות עם חצילים ואפילו סלט ירק.

לפניכם המתכון של השף צחי בוקששתר לקציצות עם חצילים:

החומרים: 500 גרם בשר טחון, 1 בצל קצוץ, 2 ביצים וחלבון אחד, 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית בהרט, 1/2 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, עלי נענע, פטרוזיליה), קמח שקדים לפי הצורך (בדרך כלל 3 כפות), 2 חצילים בינוניים (רצוי מזן בלאדי), 2 כוסות רוטב עגבניות מוכן, שמן קטו-אויל לטיגון.

אופן ההכנה:

1) חציל אחד קולים על האש (כמו בהכנת סלט חצילים), קולפים ומצננים.

2) את החציל השני קולפים "זברה" ופורסים. משרים במים עם מלח.

3) מערבבים את החומרים הבאים: בשר טחון, בצל קצוץ, בשר החצילים הקלויים, 2 ביצים, מלח, פלפל ובהרט.

4) מוסיפים לתערובת את עשבי התיבול וקמח השקדים ומערבבים – עד שמתייצב. מניחים במקרר – כדי שיתאחד.

5) מייבשים את פרוסות החציל, טורפים את חלבון הביצה וטובלים כל פרוסת חציל בחלבון הביצה.

6) מחממים במחבת קטו-אויל – עד שמתחילים לעלות מהדפנות אדים לבנים. אז מכניסים את פרוסות החצילים ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.

7) מוציאים את פרוסות החצילים המטוגנות ומסדרים בתבנית אפייה קטנה.

8) מוציאים מהמקרר את הבשר ויוצרים ממנו קציצות (בגודל כדור מטקות או פינג-פונג).

9) מטגנים את הקציצות במשך 2 – 3 דקות מכל צד – עד להזהבה.

10) מסדרים את הקציצות בתבנית (מעל לפרוסות החצילים), יוצקים רוטב העגבניות ואופים בחום גבוה במשך 12 דקות.

רוצים מתכון קל והכי טעים לגרנולה ביתית איכותית ומשביעה? הינה הצעה מהמטבח הבריא של שני בן צבי. ממש מרגישים בה את הטעם הטבעי של חומרי הגלם.

החומרים: 4 כוסות שיבולת שועל עבה, חצי כוס אגוזי מלך קצוצים, חצי כוס אגוזי קשיו קצוצים, חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים, חצי כוס גרעיני דלעת, חצי כוס שמן קטו-אויל, כוס דבש, כפית מלח דק, 2 כוסות תפוחים מיובשים, חצי כוס בננה מיובשת.

אופן ההכנה:

1) מחממים תנור ל-170 מעלות.

2) מערבבים בכלי גדול את: שיבולת השועל, אגוזי קשיו, גרעיני דלעת, שקדים, אגוזי מלך וכל מה שאוהבים ויש בבית.

3) מוסיפים את המלח וחצי כוס שמן קטו-אויל.

4) באותה כוס שאליה מזגנו את השמן – ממלאים דבש (הודות לשמן, הדבש לא נדבק לכוס) ומוסיפים לתערובת.

5) מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה, שעליה הנחנו קודם נייר אפייה.

6) כדי שהגרנולה תהייה אחידה – לאחר 10 דקות בתנור, מומלץ לפתחו ולערבב היטב.

7) בסיום האפייה, מוסיפים את הבננה והתפוח המיובש.

שמן "KETOIL" מיובא ארצה על ידי חברת "אומגה גליל", המשווקת אותו.

ניתן להשיג בבתי טבע נבחרים ברחבי הארץ.

אפשר להזמין מאתר "אומגה גליל" עם שליח עד הבית: newshop.omega3galil.com

newshop.omega3galil.com/product/1-ליטר-של-mct

ובטלפון: 04-9999524

מחיר היכרות (כולל משלוח): 65 שקל לאריזת 1 ליטר.

צילום: אבי מזרחי "EYECON הפקות" (המתכונים של צחי בוקששתר), אסף רונן (שמן קטו-אויל)

סגור לתגובות.