ל"תבואות" המתמחה במזון אורגני וטבעי "חיטת פריקי" ישראלית

הכנתי סלט עם "חיטת הפריקי" של "תבואות", לפי המתכון הרשום מטה, לשביעות רצון בני המשפחה שהיללו את הטעם החדש והייחודי. אבל, אישית, אני מעדיפה את החיטה חמה, כמו אורז או להעשרת המרק החורפי. לשם כך, אני מכינה אותה לפי ההוראות הרשומות על האריזה, עם כוס "פריקי" שטוף היטב בשתי כוסות מים ובתוספת תבלינים. כדאי לכם להכיר את הפריט התזונתי האיכותי הזה, ה"פריקי", שהינו 100% חיטה שנקצרה ירוקה ונקלתה טרם הבשלתה. מתאים להכנת מגוון מאכלים ובהם סלטים, מרקים, קדירות ותוספות.

ה"פריקי" או "פריקה" מוכרת אלפי שנים ונקצרת בחודשי האביב, כחודש וחצי לפני קציר החיטה שהבשילה ולכן שימשה כמזון לבני האדם לפני קציר החיטה הבשלה. גרגרי חיטת ה"פריקי" הירוקים הינם רכים ואכילים כפי שהם. רכותם נובעת, בין השאר, מתכולת המים הגבוהה שבהם והבעיה היא שהמים גורמים להם להירקב מהר. הפיתרון בעולם העתיק היה ייבוש. את הגרגרים שנרקבו עוד לפני שהצליחו לייבשם בשמש – קלו בחום של אש. תהליך הקלייה העניק להם טעם מעושן אופייני וכיבשים וכקלויים ניתן היה לשמרם לאורך זמן ארוך, יחסית.

בשנים האחרונות, העולם גילה את חיטת ה"פריקי" המזרח תיכונית על יתרונותיה הרבים: הערך הגליקמי שלה נמוך, היא מכילה ערכים נמוכים של גלוטן ומכיוון שהיא נקצרת טרם הבשלתה – יחסית למרבית הדגנים, היא מכילה יותר חלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.

"תבואות" הישראלית, המתמחה במוצרי מזון אורגני וטבעי, מציעה ליהנות מ"חיטת פריקי" ישראלית, איכותית וטבעית עם הסימון הירוק – כתורמת לשובע, לבריאות ולעיכול תקין. להלן המתכון שהיא מציעה לסלט "פריקי" עם סלק, פרוסות שקד, צנוברים קלויים, כוסברה וגבינת פטה:

המצרכים:

1 כוס "פריקי" של "תבואות"

2 כפות שמן זית

1 כף שמן צמחי (קנולה/חמניות)

1 כפית גדושה פפריקה מעושנת

1/2 כפית שום גבישי

1+1/3 כפיות מלח

1/3 כפית פלפל שחור

2 כוסות מים

1 כוס סלק מבושל, חתוך לקוביות

3/4 כוס גבינת פטה (או גבינה מלוחה), חתוכה לקוביות

1/4 כוס צנוברים ופרוסות שקד, קלויות קלות במחבת חם (ללא שמן)

חופן כוסברה קצוצה

רוטב לסלק:

2 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

1 כף חומץ

אופן ההכנה:

מכניסים את ה"פריקי" לקערה עם מים, מערבבים מעט עם היד ומסירים את כל מה שצף. חוזרים על הפעולה 3 פעמים. שוטפים ומסננים. מעבירים את ה"פריקי" לקערה עם מים נקיים ומשרים בהם כ-20 דקות.

מחממים את 3 כפות השמן בסיר מתאים. מוסיפים את ה"פריקי" ומטגנים 1- 2 דקות. מוסיפים את המים והתבלינים. מערבבים ומביאים לרתיחה.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה 25 דקות. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות. מסירים את המכסה ומאווררים את הגרגרים. מצננים.

בינתיים, מערבבים את הרוטב ויוצקים אותו על הסלק.

הרכבת המנה:

אפשר להגיש כסלט בקערה מרכזית, או להכין מנות אישיות באופן הבא: מניחים "פריקי" בתחתית קערית הגשה מתאימה או כוס. מעל מניחים את הסלק ברוטב, גבינה וכוסברה. מניחים מעל שכבה נוספת של "פריקי", סלק, גבינה וכוסברה. מפזרים מעל פרוסות שקד וצנוברים קלויים.

כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות מטה יהודה, ובעלזץ – הבד"צ מחזיקי הדת בא"י

באריזה 500 גרם ומחירה 14.90 שקל.

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

לפרטים נוספים באתר "תבואות": www.tvuot.co.il

צילום: אייל גרניט

סגור לתגובות.