בכורח הנסיבות, עור הפנים שלנו נראה "עצוב" ונטול חיוניות ולמרות שאנחנו מרגישות צורך להשקיע לטובתו – יש לנו היסוס מסוים בלצאת מהבית ובטח בלעמוד ולהקשיב לדיילת היופי ב"סופר פארם" ועוד שתיגע לנו בעור. גם תקופת החגים לא כל כך רחוקה וברור שנרצה להיראות טוב בעיני המשפחה. לא נתעלם מהעובדה שהאווירה הכללית רווית מתח, חוסר שקט והרבה שאלות – וכל אלה מתבטאים בעור פנים רגיש יותר, גם אם אינו כך מטבעו.
כל אלה מכוונים
אותנו לבחור במוצרי קוסמטיקה שיותר מתמקדים בהיבט הזה ושמות את מבטחנו בפורמולות שמבוססות על רכיבים טבעיים ובעיקר צמחי מרפא מסורתיים. כאן המקום לספר לכן על ערכת הטיפוח הביתית של מותג הקוסמטיקה הגלילי הישראלי "ד"ר דבור". בערכה 6 פריטים, שמכוונים לטיפול אפקטיבי להחייאת עור הפנים ומחירם המלא ביחד הוא 717 שקל ועכשיו אנחנו יכולות להשיג אותן כערכה במחיר 359 שקל. סכום כזה, עבור 6 פריטים איכותיים, הוא בפרוש מאוד כדאי. ההמלצה היא להשתמש בערכה פעם בשבוע, בשעות הערב. נכיר את המוצרים בערכה:
1) סבון נוזלי ירוק (לבנדר) – שמתאים לפנים ולגוף, מנקה, מאזן ומעניק לחות וחידוש לעור. עשיר במרכיבים טבעיים צמחיים וויטמינים. עם 80% שמן זית, ויטמינים A E וללא כימיקלים.
2) שמן דיטוקס לעיסוי הפנים והצוואר – מסייע לחידוש תאי העור והסרת תאים מתים ולכלוך מעור הפנים והצוואר. ממריץ זרימת דם באזור הפנים ומעניק לעור מראה בריא ורענן יותר.
3) סבון פילינג – סבון שמשלב זרעי רימון, קצח וגלעין הזית. מסיר תאים מתים והצטברויות לכלוך ושומן מפתחי הנקבוביות. מרענן מבלי לגרום ליובש.
4) מסכה מחדשת – מעניקה חיים וחיוניות לעור, מראה צעיר ומגע של משי. משמשת להחייאת העור, טשטוש כתמים, קמטים וצמצום המראה הפעור של הנקבוביות.
5) סרום אלוורה וחומצה היאלורונית – השילוב של חומצה היאלורונית וויטמינים תורם לשיפור מראה העור ובריאותו. העור נראה שוב חלק, רענן, צעיר ונינוח.
6) קרם לילה – מועשר בחומצות אמינו, ויטמינים ואנטי-אוקסידנטים יעילים (תמציות רימון, צמח הקדד ותה ירוק), המשפרים את תהליכי תיקון הנזקים בשעות הלילה ומחזקים את כל שכבות העור. בנוסף, מכיל תמציות צמחים ושמנים טבעיים, המעשירים את העור בלחות, מעניקים אנרגיה לתהליכי ההתחדשות ושומרים על גמישות ורכות העור.
אופן השימוש המומלץ:
1) שוטפים את הפנים בעזרת הסבון הנוזלי הירוק.
2) מניחים מספר טיפות משמן הדיטוקס על עור הפנים ואזור הצוואר ומחדירים לעור בתנועות עיסוי, במשך מספר דקות, עד לספיגה מלאה. משאירים למשך 10- 15 דקות.
3) רוחצים ושוטפים את הפנים עם סבון הפילינג.
4) מורחים שכבה עבה מהמסכה המחדשת ומשאירים על הפנים למשך 20- 30 דקות (בערך), עד שהמסכה מתחילה להתייבש ואז שוטפים עם מי ברז.
5) מורחים מהסרום על כל הפנים כולל אזור העיניים, הצוואר והמחשוף ומעסים עד לספיגה.
6) לסיום, מורחים את קרם הלילה.
הפריטים
שבערכה, שהותאמה לשימוש ביתי משקם ומשמר, שייכים לקטגוריית האנטי-אייג'ינג של "ד"ר דבור". זו קטגוריה שמוצריה מכוונים להגן על העור מפני גורמים המאיצים את הזדקנותו, לעכב את הופעת סימני הגיל וטשטוש המראה של אלה שכבר נגלים לעין. בכלל זה: הפחתת נראות הקמטים, שיפור הלחות והמוצקות של העור והענקת גוון אחיד. בקטגוריה זו גם: סרום פנים ועיניים, קרם לחות ליום (עם תמצית פרח הסחלב), קרם עיניים נגד הזדקנות העור ועוד. מוצר מעניין הוא קרם הבהרה, המיועד לטיפול בכל סוגי הכתמים ובגורמים להיווצרותם. ממזער כתמי עור, מעניק לעור מראה אחיד, בהיר ורענן יותר. הקרם עשיר בוויטמינים וחומרי לחות ממקור טבעי ומבוסס על תמציות צמחים ייחודיות מבהירות, ששמשו אלפי שנים לשמירה על גוון עור אחיד.
קטגוריה מעניינת נוספת במוצרי "ד"ר דבור" מכוונת לטיפוח השיער, שכידוע נחשב לאיבר חסר חיים לאחר יציאתו מהקרקפת, אבל גם הוא משקף את אורח חיינו. מוצרי השיער של המותג מטפלים בשורשי הבעיה בדרך טבעית – הם פועלים על הקרקפת בה נמצאים זקיקי השיער ומחזקים את תהליך הצמיחה מבסיסו. יש מגוון רחב של מוצרים בנוסף לשמפו ולקונדישינר, ביניהם: סרום לטיפול וטיפוח הקרקפת, שמפו נגד קרשים שמפו טיפולי צמחי לשיער יבש, קרם לחות לשיער. מסכת משי טיפולית לשיער מעניקה טיפול מזין לשיקום וחידוש שיער יבש ודהוי. מכילה ריכוז גבוה של מרכיבים פעילים טבעיים, המעניקים לסיבי השיער חוזק ולחות, ברק, יופי טבעי ומגע משיי ולצידם חלבונים, ויטמינים, נוגדי חמצון ומרכיבים להחלקת השיער.
השם המלא של המותג הוא: ד"ר דבור – קוסמטיקה טבעית מהגליל" , פיתוח של ד"ר זיאד דבור (ד"ר במדעי הרפואה מהטכניון) – מרצה לפרמקולוגיה קלינית, ביוכימיה וצמחי מרפא בפקולטה לרפואה ובמכללה האקדמית צפת. נשוי לנזיהה, מבין הראשונות אשר סיימו את לימודיהן האקדמאי מחוץ לכפר, שכיום אחראית על גידול צמחי המרפא ופיקוח על הכנת התמציות. הם הורים ל- 2 בנות ו- 2 בנים, מתוכם 3 סטודנטים (ראיית חשבון, רפואה, הנדסת ביוטכנולוגיה), ועובדים יחד עם ההורים במעבדות ובמרכז המבקרים "ד"ר דבור" ובתם הבכורה עורכת דין המייעצת בתחומים המשפטיים.
ד"ר זיאד דבור הוא בן למשפחה דרוזית, נולד וגדל בכפר בית ג'אן בלב שמורת הר מירון, שמורת הטבע והעשירה בצמחיית מרפא בארץ. את שנות ילדותו בילה בצמוד לסבא שלו, איכר קשור בעבותות אהבה לאדמת הגליל. לצידו, למד להכיר את מגוון צמחי הגליל השונים, שמע ואסף את סיפורי הצמחים הפיקנטיים והעסיסיים של ה"סבתות" וזקני העדה. אוצרות הידע המסורתי שעבר מפה לאוזן במשך מאות שנים, בתוך העדה הדרוזית ותושבי הגליל, עברו גם אל ד"ר זיאד דבור, שגילה כבר בילדותו, סקרנות עזה לחקר השפעות הצמחים על גוף האדם.

להעמקת הידע וגילוי סודות צמחי הגליל ותכונותיהם הדרמו-קוסמטיים נדד ד”ר דבור בין הכפרים בגליל ובסיוריו הרבים גיבש תפיסה ייחודית לטיפוח היופי, הנוצרת על ידי הטבע עצמו. הגישה שלו בפיתוח מוצרי הקוסמטיקה היא יישום סיפורי הסבתות ושיטות עתיקות שהיו נהוגות באגן הים התיכון במשך אלפי שנים – באמצעות הכלים של המאה ה-21. היכרות עמוקה עם המרכיבים הטבעיים שתורמים לתהליכים הביוכימיים והפיזיולוגיים של העור – מהווים משאב בלתי נדלה בפיתוח וייצור סדרות המוצרים הייחודיים לשמירה על הבריאות והמראה צעיר של העור.
ההתנסות האחרונה שלי היא בשני מוצרים ממעבדות "ד"ר דבור": "סרום מתיחה מחדש" ו"קרם נגד קמטים", המכוונים לפעולה משולבת ומתאימים לכל סוגי העור. כמו כל מוצרי המותג, גם הם ללא פראבנים וללא חומרי ריח וצבע סינתטיים. אספר לכם על כך:
תחילה, על עור פנים נקי, אני מורחת מה"סרום מתיחה מחדש" ומספיגה לעור פני בתנועות עיסוי. הפורמולה של הסרום מבוססת על תמציות משני צמחים בעלי תוחלת חיים ארוכה – שאנחנו מאוד מקוות, שיעניקו את האיכות הזו גם לעור הפנים שלנו. שני הצמחים הם: אורכידיאה (סחלב לבן) ועלי זית ולצידם מרכיבים פעילים נגד קמטים ונוגדי חמצון רבי עוצמה כנגד השפעתם המזיקה והמזקינה של הרדיקלים החופשיים.
מעל, אני מניחה את ה"קרם נגד קמטים", שהוא קרם טבעי רב עוצמה להזנה וטיפול בסימני הזדקנות ורפיון העור. הוא עשיר במרכיבים צמחיים – המחליקים את קמטוטי היובש ומעדנים את עומק הקמטים, ויטמינים וחמאת שיאה – המעניקים לחות והזנה עמוקים, תמצית פרחי סחלב וצמחי מרפא גליליים, המעניקים אנרגיה לתהליכי התחדשות העור, מרככים את העור ומעניקים לו גמישות.
הסרום והקרם נספגים בקלות ולי מאוד חשוב ששניהם מתאימים לכל סוגי העור. זה בפרוש עניין של העדפה פרטית שלי: למרות שעורי יבש, קרמים לעור יבש פחות נספגים טוב, מבעבר. כיום, אני מעדיפה מרקמים המיועדים לכל סוגי העור. השילוב של סרום מתחת לקרם מעניק לעור כל מה הוא צריך – ובלי להכביד עליו. מבחינת ההרגשה בעור הפנים – היא נהדרת. תחושה של נינוחות מאוד רצויה ושלווה. מבחינת מראה עור הפנים – שימוש של מספר שבועות אין בו כדי לתת תשובה סופית, אך העור בפרוש רווי יותר בלחות והוא כאילו מלא יותר מבפנים מה שמשפר את נראותו החיצונית.
לפרטים נוספים באתר החברה – www.drdabour.co.il ובטלפון: 04-9803711
www.youtube.com/watch?v=Wkt3pftl_L4
צילום: אסף רונן, יח"צ