את מריאנו שיינקמן הכרתי באירוע שערך לתקשורת בממלכה הפרטית שלו בחדרה. בן אדם שאוהב לשמח אנשים דרך האוכל, שהוא מכין עבורם. שמח, משמח – ומאוד גמיש. ממציא כזה. כמו שהמציא את מתקן הכנת האסאדו המיוחד רק שלו – כך החליט להפנות את אנרגיית הסדנאות וההסעדה שלו להכנת נתחי בשר עסיסיים של אסאדו במשלוחים וב- Take Away.
ככה זה עובד: באתר המיוחד שלו (הכתובת למטה) יש תפריט והנחיות. מזמינים בסלולרי: 054-6400997, משלמים באמצעי התשלום המפורטים שם ובוחרים האם רוצים משלוח עד הבית, או מעדיפים להגיע לחצר ביתו בחדרה, להתקשר מהמכונית וההזמנה תוצא אליכם.
על מתקן "קרוסלת הבשר" המיוחדת שלו, אני חייבת לספר לכם: זוהי ה-"La Calecita" הראשונה מסוגה בישראל ומריאנו שיינקמן הגה אותה, תכנן, שרטט – ובעלי מקצוע הכינו אותה עבורו. זהו מתקן צלייה ב"תלייה" המתנשא לגובה 2 מטר ומסתובב מסביב למדורה, כשעליו עופות, דגים וגושי בשר בצלייה איטית, שזכו קודם לכך לטיפול מתמשך של רטבים, מרינדות ותבלינים. במרכז המתקן נמצאים הפחם ובולי העץ, התורמים לארומה ובתחתיתו יש משטח ענק, המשמש מקום לצלות ירקות, שגם מקבלים חום מהמדורה וגם טפטוף של הנוזלים שמגיעים מהאוכל שתלוי מסביב למדורה.
היתרון הגאוני ב" La Calecita" שלו הוא ניצול רדיוס של 360 מעלות עם עוצמות שונות של חום. הבשר מסתובב על פי הצורך מסביב למדורה שנמצאת במרכז. בשר, צלע, עופות, דגים וירקות, נהנים מצלייה איטית מאוד. מכיוון שהחום עולה למעלה, הוא לא מגיע ישירות לנתח (כמו שקורה עם גריל רשת רגיל) ולכן לא "מייבש" אותו.
ביומיום הרגיל, זה שכולנו משתוקקים שיחזור אלינו, מריאנו שיינקמן הוא השף-אסאדור של "קייטרינג דרום אמריקאי", קייטרינג פרטי שלו, שהקים לפני 7 שנים, לאחר שנים רבות בתחום. כפי שהוא מעיד על עצמו: "הקייטרינג שלי הוא התגשמות החלום שלי. אני מרגיש שיש לי שליחות מיוחדת בעולם, לקרב בין אנשים באמצעות קולינריה. להיות בין ארצות, בין תרבויות, בין שפע של מאכלים, ובחברת אנשים שאוהבים אוכל טוב וחוויות בלתי נשכחות. אני מעביר את הימים שלי בבתים של לקוחות מאושרים, גני אירועים וחברות, וממלא להם את הבטן והלב באוכל, תרבות ושמחה דרום אמריקאית. אני מנחה סדנאות בשר ומעודד אנשים לעבוד יחד ולבשל לעצמם ארוחה איכותית וטובה, משלב הדלקת האש ועד לרגע שכבר אין מקום בבטן לביס אחד נוסף".
www.marianowebsite.com/asadoathome
צלמת: ענת פייזר