אוזני המן עם ציפוי מרנג ונראות "קרמבו" – מתכון מ"מיה תעשיות מזון"

פורים כבר ממש כאן וזה הזמן לתכנן את טעמי החג ולא רק עבור משלוחי המנות של הילדים. השנה, כדאי לכם מאוד להכין את אזני המן בבית, או לפחות את חלקם, ולשמח את האורחים בכאלה מיוחדים שהכנתם לבד. הינה מתכון באדיבות הקונדיטורית ומובילת הרשת אור שפיץ. מה כל כך מיוחד בהם? שהנראות של אוזני המן האלה היא של קרמבו והמילוי משתנה לפי בחירתכם: שוקולד צ'יפס, מעדן פרי תות או פרג מבית "מיה תעשיות מזון" – לאווירת חג ואירוח הכי מיוחדת, לשמחת כולם. הכמויות במתכון מתאימות לכ- 12 יחידות. זמן הכנה כשעה.

המצרכים לבצק: 200 גרם חמאה קרה, 2.5 כוסות (300 גרם) קמח, רבע כפית מלח, רבע כוס (65 גרם) חלב, 4 כפות (40 גרם) קקאו, 1/2 כפית אבקת אפייה, שקית אבקת סוכר (100 גרם), 1 כפית תמצית וניל (שלושתם מבית "מיה תעשיות מזון").

המצרכים למרנג: 5 ביצים גדולות (200 גרם) חלבונים, 100 גרם (חצי כוס) מים, כוס ו-3/4 (360 גרם) סוכר, כפית / לפי הטעם תמצית אגוזי לוז.

החומרים למילוי: אור שפיץ מציעה 3 אפשרויות למילוי – אוזני המן פצפוצי שוקולד וחמאת בוטנים, מעדן פרי תות וממרח פרג (כולם מבית "מיה תעשיות מזון").

אופן הכנת אוזני המן:

1) את המצרכים היבשים מעבדים יחד במעבד מזון עד לקבלת מרקם פרורים.

2) מוסיפים את המצרכים הרטובים ומעבדים (כמה שפחות) עד לאחידות (בשביל לשמור על פריכות הבצק).

3) מרדדים, מקררים 10 דקות במקפיא, קורצים עיגולים ומסדרים על נייר אפיה מרווח.

מילוי אוזני המן עם פצפוצי שוקולד וחמאת בוטנים:

החומרים: שקית של פצפוצי שוקולד ו-2 כפות של חמאת בוטנים ("מיה תעשיות מזון")
ההכנה:

1) מערבבים את פצפוצי השוקולד וחמאת הבוטנים יחד. שימו לב שאפשר לשחק עם הכמויות, ניתן לעשות גם מילוי נפרד, רק של חמאת בוטנים או רק של שוקולד צ'יפס – לבחירתכם.

2) ממלאים את העיגולים שקרצנו במילוי, מקפלים לצורת משולש וסוגרים את הפינות. חשוב להדק היטב כדי שהמילוי לא יישרף בתנור.

3) מכניסים לתנור מחומם לטמפרטורה של 180 מעלות ל- 10-15 דקות עד להתחלה של הזהבה.

מילוי עם מעדן פרי תות:

החומרים: 2 צנצנות מעדן פרי תות ("מיה תעשיות מזון")

ההכנה: ממלאים את העיגולים שקרצנו במעדן פרי תות – וממשיכים לפי ההוראות בסעיפים 2 ו-3 שלעיל.

מילוי עם ממרח פרג:

החומרים: כוס וחצי (150 גרם) פרג טחון, שליש כוס (30 גרם) שקדים טחונים, 1 כף תמצית וניל (שלושתם מבית "מיה תעשיות מזון"), כוס ו-2 כפות (120 גרם) סוכר, כף (15 גרם) חמאה, כף (10 גרם) קורנפלור, 3/4 כוס (200 גרם) חלב, חצי כוס (50 גרם) ביסקוויטים טחונים, 1 כף דבש, קליפה מחצי תפוז.

אופן ההכנה:

1) מרתיחים וניל, חלב, קליפת תפוז וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים פרג ומבשלים.

2) לאחר 5 דקות מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים לתערובת אחידה ומניחים בצד עד שתתקרר.

3) ממלאים את עיגולי הבצק – וממשיכים לפי ההוראות בסעיפים 2 ו-3 שלעיל.

מרנג איטלקי:

החומרים: 5 ביצים גדולות (200 גרם) חלבונים, 100 גרם (חצי כוס) מים כוס ו-3/4 (360 גרם) סוכר, כפית / לפי הטעם תמצית אגוזי לוז.

אופן ההכנה:

1) מפרידים את החלבונים ושוקלים בקערת מיקסר.

2) בסיר קטן, מרתיחים סוכר ומים עד שמגיעים לטמפרטורה של 117-118 מעלות ולאחר ההגעה לטמפרטורה הרצויה, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה.

3) כשהסירופ מגיע ל- 120-121 מעלות, מוסיפים אותו בזרם דק לתוך החלבונים, תוך כדי הקצפה.

4) מקציפים את המרנג במשך 10 דקות לפחות, עד שהוא יציב מאוד וניתן לגעת בקערה (כבר לא רותחת. לקראת סוף ההקצפה, מוסיפים תמצית אגוזי לוז (לא חובה).

5) לאחר שאוזני המן מתקררות, מזלפים מעליהן את המרנג בתנועות סיבוביות.

ציפוי ה"קרמבו":

החומרים: 150 גרם חמאת קקאו, שקית (300 גרם) שוקולד צ'יפס ("מיה תעשיות מזון").

ההכנה:

1) מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את השוקולד צ'יפס וחמאת הקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2) מחכים מעט לקירור והתייצבות התערובת ושופכים בעדינות את תערובת השוקולד מעל לאוזני המן עד לכיסוי מוחלט של המרנג.

חברת "מיה תעשיות מזון", מחברות המזון הישראליות הצומחות ביותר, מייצרת, אורזת ומשווקת מגוון רחב של למעלה מ-400 מוצרים (כ-850 פריטים), בשלל קטגוריות: מוצרי עזר לאפייה, קטניות, אורז, דגנים, תבלינים, פיצוחים, חטיפים, סוכריות וממתקים ועוד.

צילום: אור שפיץ

סגור לתגובות.