מריאנו שיינקמן שף-אסאדור "קייטרינג דרום אמריקאי" סדנאות בשר, שמחות ואירועים

"אני מרגיש שיש לי שליחות מיוחדת בעולם, לקרב בין אנשים באמצעות קולינריה" – זהו המוטו המוביל את עיסוקיו של השף-אסאדור המקצוען, מריאנו שיינקמן, שבערב מיוחד ומושקע, בישל לנו מכל הלב, מטעמים ובשרים עסיסיים, סיפר לנו סיפורים מהנים והתענג על "קרוסלת הבשר" הייחודית שלו, שפיתח בעצמו – ה- "la Calecita". היה מרשים ביותר לראות אותו מבעיר אש ונהנה להפתיע את האורחים עם חגיגת בשרים משובחת ולהצהיר: "מבחינתי, ההישג הכי חשוב שלי זה לחגוג ולהאכיל את עם ישראל על כל גווניו, ברגעים הכי שמחים ותמיד עם אוכל טוב, בקבוק יין משובח ואם אפשר, גם סיגר טוב לקינוח".

והינה, על רגל אחת, כל תורת ההנאה ביחד עם ההגשמה העצמית של מריאנו שיינקמן:

"מזה 7 שנים, אני השף-אסאדור של "קייטרינג דרום אמריקאי" – הקייטרינג שלי. התגשמות החלום שלי להיות בין ארצות, בין תרבויות, בין שפע של מאכלים, ובחברת אנשים שאוהבים אוכל טוב וחוויות בלתי נשכחות. אני מעביר את הימים שלי בבתים של לקוחות מאושרים, גני אירועים וחברות, וממלא להם את הבטן והלב באוכל, תרבות ושמחה דרום אמריקאית. אני מנחה סדנאות בשר ומעודד אנשים לעבוד יחד ולבשל לעצמם ארוחה איכותית וטובה, משלב הדלקת האש ועד לרגע שכבר אין מקום בבטן לביס אחד נוסף.

אני מתחיל כל אירוע עם שני מסרים מאוד חשובים עבורי:

1) תטעמו כל יום משהו חדש. פרי, נתח בשר, סוג של דג, זן של עינב. אם כבר טעמתם את הכל – אז תבשלו אותו בצורה אחרת.

2) האוכל הוא המרכיב הכי פחות חשוב בארוחה. מה שחשוב באמת, הם האנשים שיושבים מסביבנו. הצחוקים, האהבה, זה מה שעושה את האוכל הכי טעים שיש".

ההתחלה שלו, הייתה אמנם בארגנטינה – אבל בתחום אחר לגמרי. הוא למד 2 תארים בפרסום והשתלב בחברות בינלאומיות כבכיר מעונב עם ויסקי משובח, אבל לא יכול להינתק מחגיגות הבשרים. כפי שהוא מעיד על עצמו: "בצליית בשר אני מומחה עם ניסיון מגיל קטן מאד, וכיום גם עם קבלות וכמה כוויות מהשטח. אני האחד שיענג אתכם בכל מה שקשור לבשר. נולדתי לבית עם ערכים משפחתיים קולינריים במיוחד. אבא שלי, יליד בואנוס איירס, ראה את עולם האסאדו כערך מוביל, וגדלנו על אהבתנו לבשר ולחוויית הצלייה האיטית, ואמא, ילידת אנטרה-ריוס, הביאה את עולם האירוח ואיחוד המשפחה מסביב שולחן".

בגיל 27, בשנת 2002, עלה לישראל ובמרכז הקליטה פגש את דיאנה, שעלתה מברזיל – ובהמשך נישאו וחובקים שני בנים, ליאור (10) ואדם (4). כבר בתחילת דרכם המשותפת, הבהיר לה שכנראה את הפרסום והאסטרטגיה הוא בוחר להשאיר מאחור כי הוא לא יוכל להתחמק ממה שבוער בו ומהגנים איתם נולד וכדי למצות את החיים וליהנות מהם – עליו להשקיע את מירב מאמציו במה שהוא הכי אוהב לעשות, והחליט להפוך את תחביב חייו למקצוע. דיאנה הבינה את המיוחדות של זה שבו בחרה ונתנה לו את ברכתה.

לאחר שנים של התמקצעות והתמדה במסעדות גורמה מהמובילות בארץ (קלואליס, מול ים, קפה נואר, מיט בר, שגב אקספרס, קופי בר) וביקבי היין מהטובים שהיו בארץ – החליט לפני כ -7 שנים לפתוח קייטרינג בוטיק, ולהיות שף עצמאי. בחיבור עם האהבה לתבלינים, מרקמים, טכניקה ושילובים – הוא מוביל את הקייטרינג שלו לפי עקרונות של נתינה, חדשנות, יצירתיות, מקצועיות והרבה הומור ואהבה לאנשים.

החידוש הגדול, שלכבודו ערך את האירוע עבורנו, הוא "קרוסלת הבשר" שהגה, פיתח והוכנה עבורו לפי שרטוטים שהכין – "La Calecita" הראשונה מסוגה בישראל. מדובר במתקן צלייה ב"תלייה" המתנשא לגובה 2 מטר ומסתובב מסביב למדורה, כשעליו עופות, דגים וגושי בשר בצלייה איטית, שזכו קודם לכך לטיפול מתמשך של רטבים, מרינדות ותבלינים. במרכז המתקן נמצאים הפחם ובולי העץ, התורמים לארומה ובתחתיתו יש משטח ענק, המשמש מקום לצלות ירקות שגם מקבלים חום מהמדורה וגם הטפטוף של הנוזלים שמגיעים מהאוכל שתלוי מסביב למדורה.

יתרון מיוחד ב"קרוסלה" שלו הוא ניצול רדיוס של 360 מעלות עם עוצמות שונות של חום. הבשר מסתובב על פי הצורך מסביב למדורה שנמצאת במרכז. בשר, צלע, עופות, דגים וירקות, נהנים מצלייה איטית מאוד. מכיוון שהחום עולה למעלה, הוא לא מגיע ישירות לנתח (כמו שקורה עם גריל רשת רגיל).

הקרוסלה שלו, מצטרפת למתקני הגרילים שתכנן (ובנו עבורו). הגרילים מורכבים מרשתות וצורת "V" שמובילים את רוב השומן עד לתעלת ניקוז שומנים. המרחק בין הרשת לבין הפחם הוא גדול (30 ס"מ גובה) ומאפשר צלייה ממושכת על טמפרטורה נמוכה. המתקן הזה מיועד גם לבישול על גחלים. במהלך אירוע, מריאנו מבשל אורז, פייאה, ומאכלים אחרים ללא גז. רק בכוח אש מהגחלים לוהטים. בהתאם לכמות הסועדים באירוע, שאליו הוזמן לבשל, מריאנו שיינקמן מצטייד בכ- 10 מטר גרילים כאלה, אותם הוא מרכיב לפי האירוע.

מעיד על עצמו שהוא "מכור" לשמחות שהוא גורם לאנשים וגם אוהב את לחץ העבודה: " יש משהו באדרנלין שאני מקבל כשאני מעביר סדנאות ומרגיש חום בלב כשאני מבשל למישהו אחר. כשילד חוגג בר מצווה ואני מכניס אותו לתוך המזנון בשביל לתת לו לחתוך בשר יחד איתי – פתאום רואים שהוא קורן, שיש לו ברק בעיניים, שהוא במרכז המסיבה ומקבל אהבה מכולם. זו מתנה מאוד יפה להיות בתוך הדבר הזה.

אני מגשים חלום כל יום. אני פתחתי את הקייטרינג בשביל להעביר מסר. לא סתם בשביל להאכיל. באירועי קייטרינג שלי יש אוכל טעים (ככה אומרים) אבל גם חיוך, גם מעורבות אישית, גם תשוקה, גם יופי, עוצמה, וחוויה והרבה הרבה חום, כי כשאני מבשל, אני מכניס את הסועדים אל תוך החוויה הפנימית שלי, אל תוך הלב.

אני חושב שאנחנו חיים בסביבה מאוד מאותגרת, ובדרך יש דברים קטנים וחשובים שאנחנו מאבדים במרוץ של היומיום שלנו. לי חשוב להעביר לילדים שלי שהם צריכים לעבוד קשה – אבל גם לדעת ליהנות, שהם צריכים לעמוד על שלהם – אבל גם לדעת לתת, שהם צריכים להיות בטוחים בעצמם – אבל גם לדעת להקשיב, שטוב לתת אהבה – אבל גם חשוב לדעת לקבל והפוך".

ערבי הבשר והסדנאות הקרובים :

12.3 – סדנת נתחים שלמים

25.3 – ערב בשר: סעודה ארגנטינאית

לפרטים : www.marianowebsite.com/workshops

מריאנו שיינקמן , שף-אסאדור, בעלים של קייטרינג בוטיק, מומחה בצלייה, שמחה וחוויה דרך אוכל משובח.

www.marianowebsite.com

צילום: ענת פייזר

סגור לתגובות.