אחרי התנסותי המוצלחת, שהביאה להמלצות לבנות משפחה וחברות, עם סדרת הפשתן "Flax Seed" של חברת "ג'ויה – מעבדות לקוסמטיקה בע"מ" – היה לי מאוד מעניין לבחון האם גם סדרת הקרטין, היותר ותיקה, אף היא תרשים אותי – ומהתנסותי: חיובי, בהחלט. בעוד שלגבי סדרת זרעי הפשתן, הרגשתי שהיא נותנת מענה מעולה לשערי היבש, הפגום והשביר, שכמו במרבית המקרים של שיער בוגר, אף הוא זקוק להזנה, שיקום והגנה מהקרקפת ועד עומק סיב השערה. לגבי סדרת הקרטין, הרגשתי שפעולת השיקום קצת שונה – יותר ייצוב וחוזק ואולי אף תחושה מסוימת של מלאות.
בהחלט, עבודה מוצלחת של אשר גלאי וצורי לוזון, שצמחו מתוך עולם הקוסמטיקה, היופי והטיפוח, ובשנת 2000 הקימו את מפעל חייהם, "JOYA" – העוסק במחקר, ייצור ופיתוח מוצרי קוסמטיקה מקצועיים לשיער, לגוף ולפנים, מתוך רצון ושאיפה למצוינות ולהובלה בתחום הקוסמטיקה. כיום, ל"ג'ויה" מפעל ייצור מקצועי חדשני, אופטימלי באיכותו וביכולותיו. המפעל ממוקם בחולון, עומד בסטנדרטיים בינלאומיים מחמירים (ISO 22716 GMP) ובו היא מייצרת מוצרי קוסמטיקה עבור עשרות מותגים מובילים בארץ ובעולם, המותאמים ללקוחות על פי דרישותיהם ובהתאם לצרכים השונים ולאזורי אקלים שונים.
כל מוצרי השיער של "ג'ויה מעבדות לקוסמטיקה" אינם מכילים מלחים ופראבנים, ומותאמים לכל סוגי השיער, כולל לשיער שעבר טיפולי החלקות, צבע, וטיפולים כימיים. הגם שהחלבון המאפיין את מבנה השערה – הקרטין – נמצא בכל מוצרי השיער של "ג'ויה" – הרי שהסדרה הוורודה, ה- "Keratin Forte", מצטיינת בפורמולה ייחודית המועשרת בחלבון קרטין טהור בריכוז גבוה במיוחד ולצידו ויטמינים חשובים לבריאות, חוזק ומבנה השערה, תמצית שמן ארגן טהורה וחמאת שיאה, שהם מרכיבים משמעותיים המעניקים רכות, לחות ושיקום השיער והגנה מפני קרני השמש, נזקי האקלים וחום הפאן לעיצוב השיער.
חלבון הקרטין הטהור משקם, מחזק ומגונן על השיער, שמן הארגן עשיר בחומצת שומן חופשיות אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9. פעולתם רחבת הטווח מעניקה לשיער גמישות, בריאות, זוהר ומראה מלא, מתאימה לכל סוגי השיער ומומלצת במיוחד לשיער אחרי החלקה, צביעה, סלסול וכדומה. עוד תועלת משותפת לכל מוצרי הסדרה הוא הריח הנעים שהם מותירים על השיער, ריח שנשאר הרבה מאוד זמן.
אני התנסתי בשמפו האינטנסיבי, קרם הלחות האינטנסיבי והמסכה האינטנסיבית עם מיקרו-קפסולות. את הציון הגבוה במיוחד אי מעניקה למסכה ולכן, בה אפתח:
1) המסכה ("Intensive Microcapsules Keratin Mask") באריזת 500 מ"ל היא מסכת הזנה שמכילה את רכיבי הסדרה ומה שמייחד אותה הוא מיקרו-קפסולת זעירות, שמכילות ויטמינים ומרכיבים פעילים לבריאות השיער, שאריזתם במיקרו-קפסולות משמרת את פעילותם החשובה עד לשימוש. כאשר מעסים אותה לתוך השיער, המיקרו-קפסולות נפתחות ומשחררות את הוויטמינים והרכיבים הפעילים שבתוכן ואלה חודרים לתוך השיער מזינים ומכסים אותו בשכבה רכב משקמת.
ההמלצה היא להשתמש במסכה לאחר השמפו מהסדרה, להניח כמות יפה ממנה, לעסות לתוך אורכי השיער, להמתין 2 – 3 דקות ולשטוף במים. כאן אתוודה, כי לאחר שטיפת השמפו, אני תמיד מעדיפה מסכה על פני קונדישינר כי אני מרגישה שהיא מעניקה לשיערי לחות ורכות משמעותיות יותר מאשר הקונדישינר. הבעיה שלי עם מסכות לשיער היא שאת רובן צריך להניח לפרק זמן קצת מעצבן של 5 – 10 ולפעמים אפילו 15 דקות. ככה לעמוד במקלחות ורק אז לשטוף. לזה אין לי סבלנות ואז יוצא שאני שוטפת את המסכה לפני תום פרק הזמן לפעילותה. התוצאה היא שאמנם אני לא מפיקה ממנה את כל התועלות – אבל רכות ונעימות היא כן מספקת וכפי שציינתי, הרבה יותר מקונדישינר. מהבחינה הזו, אני חייבת לציין את הכיף במסכת ה"קרטין פורטה" שמספיקות לה 2 – 3 דקות כדי להעניק לשיער פעילות מיטיבה רחבה.
2) השמפו ("Intensive Keratin Shampoo") באריזת 500 מ"ל, בדרגת חומציות התואמת לזו של הקרקפת ומעניקה לשיער גמישות, רכות ומגע משיי ביחד עם ריח נעים ועמיד. השמפו טוב במיוחד לשיער שעבר החלקה וצביעה. לי, השמפו מאוד נעים ואמנם פעילותו המרכזית כשמפו היא ניקוי השיער והקרקפת – השמפו הזה גם מרכך את השיער, מלחח, מזין ומונע הופעת קצוות מפוצלים. אני נוהגת לחפוף את השיער פעם ביומיים ומוצאת שפעם אחת שמפו מספיקה לי ולאחר שטיפתו, נשאר בשערי ריח נהדר. למי שמרגישה שפעם אחת שמפו לא מספיקה לה – המלצת החברה היא פעמיים שמפו בכל חפיפה.
3) קרם הלחות ("Intensive Moisturizing Cream") באריזת 500 מ"ל הוא מוצר ללא שטיפה, שיש לעסות לתוך שיער לח או יבש ולעצב לפי הצורך. רכיב נוסף חשוב בו הוא חמאת שיאה, אשר מעניקה לשיער רכות עמוקה ולחות אינטנסיבית. מעניק לשיער רכות, חיות, בריאות ומראה עשיר וזוהר.
היכן משיגים את סדרת "קרטין פורטה" של "ג'ויה מעבדות לקוסמטיקה" ?
באתר החדש: www.joya-act.co.il ובחנויות המובחרות בלבד.
שמנה לב: הקניה באתר מאוד כדאית כי מציעה את המחיר הכדאי ביותר, מעניקה מתנה בכל רכישה והמשלוח חינם עד הבית ברכישה בסכום של מעל 249 שקל.
ובנוסף (להטבות שציינתי), יש לי עבורכן קוד הטבה kf10 , שבכל רכישה באתר מעניק לכן במתנה סרום אינטנסיב 55 מ"ל + 2 דוגמיות של מסכות מהסדרה.
keratinforte #kf #joyacosmetics#
אינסטגרם joya_cosmetics@
צילום: יח"צ