"נובוקיד" הרב-פעמי נגד כינים – חשוב ביותר בחורף

לכינים לא קר בחורף. לנו קר, לילדים קר וקשה להם לעמוד בטיפולי כינים "על רטוב" – לכינים עצמן לא. לרוב ההורים נדמה כי הידבקות בכינים נפוצה רק בימי הקיץ החמים והמיוזעים, כך לדברי ד"ר אריאל סמק, רוקחת ומנהלת תחום הפיתוח של "נובוקיד": "מסקרים ומחקרים שערכנו בישראל עולה כי הורים רבים, אשר ילדיהם סובלים מכינים, מחכים לחורף בכיליון עיניים משום שנדמה להם שאז ילדיהם יפסיקו לסבול ממכת הכינים. אבל, הכינים נפוצות בכל עונות השנה ועל כן, כדאי ומומלץ להמשיך במשך כל השנה לטפל במניעת הכינים וביצי הכינים. הטיפול השבועי בקפסולת 'נובוקיד' נועד לשבור את מעגל חיי הכינים ולשמור על ראש נקי ובריא".

ייחודו של הטיפול ב"נובוקיד" בהיותו 100% טבעי, קצר, יבש, יעיל ואורך כ-10 דקות בלבד, נוח ומתאים לכל בני המשפחה (לילדים מגיל 4 ולמבוגרים). כך עושים: חובשים לראש הילד את כובע הפלסטיק שבערכה (דומה ביותר לכובע אמבט) ומצמידים היטב. מחברים את האביזר אליו מתברגת הקפסולה, מפעילים, ממתינים 10 דקות בלבד, מסירים – וזהו, אפילו לא חייבים לסרק. בפרוש פתרון חדשני ומאוד נוח דווקא בימי החורף הקרים, כשפחות מתחשק להרטיב את השיער. להגברת יעילות הפעולה, מומלץ, בעיקר לבעלי שיער ארוך, לעשות שוב את הטיפול, לאחר 24 שעות ולאחר מכן טיפול מניעתי אחת לשבוע.

מכשיר "Novokid" קיבל אישור אמ"ר של משרד הבריאות הישראלי וכן אישור CE של האיחוד האירופי (Class I Medical Device) והינו המכשיר הראשון מסוגו בעולם להשמדת ומניעת כינים וביצי כינים, העושה שימוש בטכנולוגיה חדשנית של נידוף ובקפסולות טיפול ייחודיות. החומר הפעיל שבקפסולות "נובוקיד" כולל תערובת 100% טבעית ממקור צמחי (חומצת חומץ ורוזמרין), ללא חומרים כימיים, חומרי הדברה או סיליקון והטיפול איננו שמנוני. שיטת הטיפול שלו מהפכנית כי הטיפול בעצם "שובר" את מעגל חיי הכינים, מיד לאחר טיפול ההשמדה הראשוני, עליו מומלץ לחזור לאחר 24 שעות (בעיקר לבעלי שיער ארוך) וטיפול מניעתי מידי שבוע. לדברי החברה, זוהי הדרך היעילה, הטבעית והקלה ביותר למניעת היווצרות מושבת כינים ומאות ביצים על הראש. המכשיר מיועד לשימוש רב-פעמי עם אפשרות לרכישות חוזרות, בנפרד, של הקפסולות והכובע (להשיג ברשת "סופר פארם").

חשוב לדעת כי כשהילדים מגרדים בראשם – זה אומר שכבר קיימת בראשם מושבה של כינים ומאות ביצים. מחזור החיים של הכינים מהיר והן חיות כ-30 יום. כל כינה מטילה כ-10 ביצים מידי יום והביצים בוקעות לאחר כ-10 ימים וחוזר חלילה. להלן המלצות שמעניקה ד"ר אריאל סמק, רוקחת ומנהלת תחום הפיתוח של "נובוקיד":

1 ) בכדי למנוע התפתחות של מושבת כינים ולגלות מבעוד מועד האם הייתה הדבקה, מומלץ לחפש בקביעות אחר כינים וביצי כינים בעורף ומאחורי האוזניים. אם מגלים כינים או ביצי כינים על הראש – מומלץ לבצע טיפול מיידי להשמדתן ולא להשתהות.

2) טיפול מניעתי שבועי קבוע, גם בחורף, ישבור את מעגל חיי הכינים וימנע התפתחותה של מושבה על הראש.

3) הכינים לא קופצות, אלא מטיילות מראש לראש וההדבקה נגרמת על-ידי קרבת ראש לראש ולכן, מומלץ לא לחלוק כובעים, מברשות שיער, מצעים, כריות וכדומה ולבנות מומלץ לאסוף את השיער.

4) חשוב לבדוק לא רק את הראש שנמצא נגוע בכינים אלא גם את שאר בני הבית ולכבס ולנקות כלי מיטה, מגבות ומברשות שיער כדי למנוע הדבקות חוזרת.

5)מומלץ להימנע מצילומי סלפיז – מתברר שיש עלייה דרמטית במקרי ההדבקה של כינים בקרב הצעירים, תוצאה מהצמדת הראש בצילומי הסלפיז.

צילום: יח"צ

סגור לתגובות.