הריחניות המחממת של קינמון המתובל בשילוב עלי תה ירוק, היא בדיוק התה החורפי, המזמין שתיית כוס ועוד כוס – בימים הגשומים, שיתחילו עוד מעט. מתברר כי ישראל היא המדינה היחידה בעולם, שבה יש העדפה לתה ירוק על פני תה שחור. התה הירוק עובר בתהליכי העיבוד שלו חמצון מינימלי, מה שתורם לערכיו הבריאותיים בשונה מתה שחור, שעובר חמצון מלא. תהליך זה מאפשר למרבית הפלבונדואידים הנמצאים בתה לשרוד ולהעניק לו את טעמו וצבעו. התה הירוק של מותג התה המוביל בעולם, "ליפטון" מבית יוניליוור", מכיל עלי תה אשר לא עברו תסיסה והם יובשו בעודם ירוקים ועכשיו הצטרפו אליהם שני טעמים חדשים, הכי חורפיים: "תה ירוק לואיזה ולימונית" ו"תה ירוק קינמון מתובל". עוד בסדרת התה הירוק של "ליפטון": "תה ירוק קלאסי", "תה ירוק נענע מרוקאית", "תה ירוק עם נגיעות לימון", "תה ירוק עם נגיעות יסמין" ו"תה ירוק ארל גריי".

באופן אישי, ממש התאהבתי בטעמו של "תה ירוק לואיזה ולימונית" של "ליפטון" כי יש בו משהוא כייפי, מפנק – וגם מאוד טעים. כנראה שאני לא יחידה כי מתברר ש"יוניליוור" פיתחה אותו במיוחד עבור ישראל – בהיותו הטעם החורפי האהוב ביותר על הקהל הישראלי. כמוהו, מביא "תה ירוק קינמון מתובל" את חווית השתייה של טעם הקינמון הריחני בשילוב עלי תה ירוק. את התה הירוק מומלץ לשתות באופן קבוע כחלק מתזונה נכונה
ואורח חיים בריא כי התה תורם לאספקת נוזלים לגוף ומדורג במקום השני כמשקה המרווה ביותר לאחר המים. על פי מחקרים, לשתייה של 2- 3 כוסות תה ירוק ביום, השפעה חיובית על בריאות הלב וכלי דם כי הוא מכיל פלבנואידים, שלהם השפעה חיובית על לחץ הדם, רמת הכולסטרול בדם, דלקות והורדה של הנזק חמצוני בגוף. הוא מכיל גם קפאין ו- L תאנין, שהוכחו כבעלי השפעה חיובית על החשיבה המנטלית ועל מצב הרוח.
שני ריחות חורפיים מובילים נוספים, הם התות והבננה, שבימי ילדותנו הרחוקים הוספו לשמנת ולסוכר – כארוחת ערב חורפית לילדים. מותג המשקאות הקלים "ג'אמפ" הרחיב את קטגוריית הפחיות שלו (330 מ"ל) עם "נקטר תות בננה" ו"נקטר אפרסק". המרקם שלהם עשיר ומלא, שניהם מכילים לפחות 40% פרי והטעם מוגדר כ"מרענן, פירותי ומפנק". אצלי בבית, הם התקבלו כמתוקים מדי, אולי כי התרגלנו לצרוך פחות סוכר. מניחה שרבים דווקא יאהבו את הטעם המתוק והעשיר, המלא ולכן מאוד ממלא, וביחד עם זאת הוא פירותי ו"טבעי".
צילום: יח"צ