התיאטרון הלאומי "הבימה" חרג פעמיים מגבולותיו המוכרים והכל תחת המחזה החדש שלו – "פרידה": גם סוג של תיאטרון-מחול, וגם חיבור לא שיגרתי למותג האופנה הישראלי "העין השלישית". לשיתוף הפעולה המעניין הזה אחראי גילי אלגבי, מנהל הקראיטיב של המחזה ושל "העין השלישית".
כוכבת
המחזה "פרידה" היא השחקנית והזמרת לירז צ'רכי, המגלמת את הציירת המקסיקנית פרידה קאלו. במסגרת שיתוף פעולה זה, מותג "העין השלישית" עיצב קולקציית תלבושות לכל משתתפי המופע "פרידה" ובנוסף, מציע לנו קולקציית קפסולה ייחודית, בהשראת הדמות האייקונית של פרידה קאלו.
באירוע הפרזנטציה, אמרה ליאת אורבך, מנהלת השיווק ומבעלי המותג "העין השלישית": "דמותה של פרידה קאלו מאז ומתמיד היוותה עבורי השראה לדמותה של אישה רבת עוצמה, מורכבת, מסתורית, דעתנית, מתוחכמת ופמיניסטית, אשר התגברה על מכשולים רבים במהלך חייה. אני מרגישה שאישה, אשר לובשת 'העין השלישית', צריכה להיות אישה עוצמתית, בעלת בטחון עצמי, משוחררת ושוחרת שלום, חופש ואהבה".
שיתף אותנו גילי אלגבי ואמר: "כאשר פנו אלי מ'הבימה' בהתרגשות שאעצב את התלבושות למופע על חייה של פרידה קאלו – לא תיארתי לעצמי לאיזה עולם אשאב. הרגשתי שבכל ההפקות שעשו מחווה לדמותה, העמיסו המון פריטים פרחוניים עמוסים בפרטים. בד בבד, בזמן חיפושיי אחר השראות ובדים – התחלתי לצלם את קולקציית הקיץ של רשת 'העין השלישית'. במהלך הצילומים הרגשתי שפרידה מתעוררת
לחיים. החיבור היה מתבקש – הבדים וההדפסים, הקלילות של רוח הבוהו עם עננת ה״ספניול״ – גרמה לפרידה החדשה לברוא עבורי עולם חדש".
"פתאום הפרחים הרגישו אמיתיים. צבעי היין והטורקיז של ים חם הפכו לרומן ונשפכו משמלות קומות וחצאיות נפוחות ועשירות בבד. ליקטתי עבור קולקציית הקפסולה את מיטב היצירות המדויקות עבור דמותה של פרידה קאלו אם הייתה מתעוררת לחיים: חולצות רקומות, חצאיות מקסי, טקסטורות ומשחקי שכבות קלילים, גזרות שנעות בין גוף נשי ורך ועד גוף הרוצה מרווח תנועה וזרימה. צבעי ההדפסים נבחרו בקפידה על פי טרנדים רלוונטיים עם נגיעות לעברה המפואר ומלא הצבע".
קולקציית "פרידה" של "העין השלישית" מציעה לנו מגוון פריטים עוצמתיים בשמחתם: שמלות מקסי, חולצות, עליוניות, צעיפים בהדפסים פרחוניים ופרינטים חופשיים. השימוש בבדי כותנה ובדים רכים קלילים כגון שיפון וויסקוזה בגזרות משוחררות.
טווח המידות: 36 – 46
טווח מחירי קולקציית הקפסולה: 79 שקל – 279 שקל
להשיג בסניפי רשת "העין השלישית". הרשימה באתר: www.thethirdeye.co.il
צילום: עדי גלעד, דניאל קמינסקי