מאיה דן היא בחורה מאוד חרוצה, רק בת 32, נשואה ואם לילד – וכבר 4 שנים מחזיקה ומנהלת את מסעדת "הבית בעולש" – מסעדה איטלקית כשרה באווירה כפרית. בילינו איתה את ערב הפרזנטציה במסעדה שלה, וחייבת להודות שהיא מתבטאת נפלא, גם מסייעת בענייני הגשה, גם מנהלת, גם הכל רואה – ונראית כזו מרוצה ומשרת שמחה, כאילו הכל בקלות בלי שום מאמץ.
"הבית בעולש", במושב עולש השקט והציורי בצפון השרון, בין שדות חקלאיים של המועצה האזורית עמק חפר ונוף "טוסקני" מרשים, משלב מסעדה חלבית כשרה, גלריה לפריטי אספנות וכלי בית ויש לו חצר גדולה ופורחת. סוג של שילוב בין מאיה דן, היזמית הצעירה והנמרצת, לבין הפעילות רבת השנים של הוריה, העוסקים בנגרות בהתאמה אישית (Madera Living Style). מאיה ביקשה למזג את אהבתה לקולינריה עם פרטי האספנות של המשפחה ושילבה גלריה של חפצי וינטאג' והרבה מאוד פריטים מעניינים, הניתנים לרכישה במקום.
מבנה המסעדה גדול וגבוה, היה בעברו בית העם של מושב "עולש" וגם הספיק להיות לול ובהמשך גלריה לריהוט של הוריה של מאיה דן. בהשכלתה, למאיה תואר ראשון במדעי ההתנהגות עם תכנית להמשיך במסלול ללימודי פסיכולוגיה קלינית – ואז החליטה שקודם מסעדה, שהיא הבעלים והמנהלת שלה. עם לא הרבה ידע על עולם המסעדות אבל עם הרבה אומץ – מאיה התחילה לגבש את הכיוון והזמינה את השף אסף דוד מנתניה, בן 35 עם התנסות רחבה מאוד בתחום והוא האחראי על התפריט.
מתברר כי הקהל הישראלי אוהב מאוד אוכל איטלקי – אבל יותר מתובל מהמקורי והשף לוקח זאת בחשבון בתכנון המנות, כך שבמקום הראשון נמצאת ההתאמה הברורה לטעם הישראלי. התפריט נותן מענה עשיר לצמחונים, טבעונים, ילדים ויש גם מנות ללא גלוטן וסוכר. ארוחות בוקר נהדרות, פיצות משובחות בתנור אבן, פסטה תוצרת בית, דגים טריים, סלטים וקינוחים מפנקים, פרי יצירתו של השף אסף דוד. המסעדה ידידותית למשפחות ואף מאפשרת לקיים אירועים פרטיים ועסקיים באווירה כפרית מ-20 ועד 250 איש.
אז רשמו לפניכם להגיע ל"בית בעולש" ולהינות מאוכל איטלקי-ישראלי, צמחוני, כשר וטעים, עם מאיה היזמית, האחיות שעובדות איתה וההורים – אווירה משפחתית ונינוחה במושב ציורי. כיף לבוא לכאן וגם כיף לראות את האנשים הנעימים שבחרו, אף הם, ב"בית בעולש" כמקום בילוי.
מנות לדוגמא:
* פטה סלמון מעושן, המוגש לצד בריוש בליוויי קוביות סלק וקונפי בצל – שילוב מדהים של מליחות ומתיקות.
* ריזוטו איטלקי בתיבול זעפרן בתוספת פטריות, סלק, צ'ילי גרוס ופרמז'ן.
* רביולי עגבניות, ארטישוק וריקוטה בקרם שמנת, רוקפור, פרמז'ן, מוצרלה ותרד עם קרעי פרמז'ן מעל.
* ניוקי סלק במילוי גבינות ופיסטוק בשמנת, סילאן ושקדים קלויים.
* פילה סלמון נורווגי ברוטב שמנת חרדל על ריזוטו מילאנז.
מסעדת "הבית בעולש", בסמטת הבית, מושב עולש, כשרה בהשגחת הרבנות עמק חפר. שעות פתיחה: יום ראשון 19:00- 23:00, יום שני עד חמישי 09:00- 23:00, יום ו' 08:30- 15:00, מוצ"ש 20:30- 23:00
טלפון: 09-7932822
לפרטים נוספים באתר המסעדה: www.habait.net
צילום: יח"צ