למסעדת "רג'ינה בתחנה" מנות חדשות ותפריט כשר טעים

את מעדן הפטה כבד כמנה ראשונה והאסאדו כמנה עיקרית – אתם חייבים, וכל השאר – לבחירתכם, הכל מאוד מוצלח וערב לחיך. הוזמנתי, לאחרונה, להתרשם מהתפריט החדש במסעדת "רג'ינה בתחנה", שהיא מסעדה כשרה למהדרין במתחם התחנה בנווה-צדק. אני זוכרת את המקום מביקורים קודמים וחייבת להודות כי הפעם, לאחר שהבעלות במסעדה החליפה ידיים, גם המנות השתנו ויש מנות חדשות המוגשות לצד מנות דגל שביססו את המסעדה הכשרה כמסעדת גורמה-ביתי.

לפני שאכנס לתפריט החדש, אני חייבת לציין את המיקום המיוחד של מסעדה זו, שבפרוש הוא חלק מאוד גדול מהסיפור שלה והנאת האירוח בה. "רג'ינה בתחנה" ממוקמת בשכונת נווה צדק במתחם מיוחד של מבנה ארכיטקטוני בסגנון ים תיכוני ובו חצר פנימית שופעת בצמחיה ופרחים. המבנה העתיק, בן כ-200 שנה, משמר את העיצוב המקורי, כולל צבעי הקירות, שכן חוק שימור המבנים חל כאן. זה דווקא תורם הרבה מאוד ביצירת האווירה. מה שחדש הוא הגג, מערכת האיוורור והתמונות המתחלפות, התלויות על הקירות.

אנחנו התארחנו בחדר הקדמי, שמאוד מצליח להבטיח את הפרטיות והשקט. כשיצאנו בסיום האירוח, גילינו עד כמה החצר מלאה בסועדים, בשקט ובאווירה נינוחה, כשגם מתחם החצר מחולק לאזורי אירוח. בעיקרון, במסעדה שלושה מתחמים אינטימיים: חדר פרטי המשרת עד 30 איש, גינה בה ניתן לארח עד 150 איש או מרפסת מקורה ובה ניתן לארח כ- 60 איש. החלוקה המפרידה הזו מאפשרת לקיים, ואפילו בו-זמנית, מגוון אירועים מצומצמים בעלי אופי שונה, הן אירועים אישיים משפחתיים והן אירועים עסקיים.

הבעלים החדשים, אברהם ארבוב, הוא אדם חרדי, שרכש את המקום לפני כשנה וחצי והקו המנחה אותו הוא רצונו לכוון להיצע מתאים גם לקהלים דתיים, גם לחילוניים וגם למשפחות עם ילדים. מגוון מתחמי האירוח מאפשר למקום להציע אירועי חתונה ובר מצווה. גם את המנות הוא רוצה לרענן יותר לכיוון הישראלי הכללי ולהציע מה ש"ישראלים אוהבים" וזה אומר גם סטייק פרגיות על האש, המבורגר וכדומה. מהתנסותי במקום, חייבת להודות שהוא כבר מצליח בכך. המנות מאוד טעימות וטריות וללא יותר מדי תבלון שמכסה על טעם המזון עצמו. יש גם קינוחים מעולים, שקשה להאמין שהם פרווה. לגמרי לא "תחליפי חלב", אלא איזו נוסחה מוצלחת לקינוח מעולה. אתם חייבים לטעום את ה"הקוקילידה" – ובטוח שתזמינו עוד ממנה.

בין המנות הראשונות המוצעות בתפריט המחודש:

מעדן פטה כבד המוגש עם בצל סגול, קונפי עונתי וברוסקטות (המחיר: 52 שקל); ליבת חצילים קלויים מתובלים בטחינה גולמית, סילאן וחמוציות (המחיר: 38 שקל); קרפצ'יו סלק עם שמן זית ואגוזי מלך (המחיר: 36 שקל); מאפה הבית – ממולא בבשר, צנוברים ועשבי תיבול מוגש לצד טחינה בסילאן וסלסלת עגבניות (המחיר: 48 שקל).

בין המנות העיקריות החדשות שהתווספו לתפריט:

אסאדו – נתחי בקר בבישול ארוך בציר בקר עם סויה וסילאן. מוגש עם אורז לבן וירקות שורש (המחיר: 40 שקל ל- 100 גרם).

דג בתנור – דניס טרי (שלם) אפוי עם עשבי תיבול בליווי ירקות קלויים בתנור (המחיר: 120 שקל).

סנייה – קבב על מצע של טחינה חמה עם חציל וירקות במחבת חם, מוגש לצד מג'דרת אורז ועדשים.

גם הילדים ייהנו ממנות דוגמת בולונז (המחיר: 54 שקל), המבורגר בתוספת צ'יפס וירקות (המחיר: 58 שקל).

לפרטים נוספים באתר מסעדת "רג'ינה בתחנה": www.reginarest.co.il

צילום: יח"צ

 

סגור לתגובות.