"קופינאס" איטלקי – ים-תיכוני במושב צור משה

בתכנית טיולי הפסח שלכם, קחו בחשבון, ובטוח שלא תצטערו, חניה במושב צור משה, בלב השרון, במסעדת "קופינאס", מסעדת שף המבוססת על מטבח איטלקי עם נגיעות ים תיכוניות. היא נגישה לנכים, פתוחה גם בשבת והתפריט שלה מספק מענה עשיר לצמחונים, טבעונים ולילדים. יש פינת יצירה לילדים וגם מנות כשרת לפסח.

הגם שביסטרו "קופינאס" מוגדר כמסעדה לכל המשפחה, עם תפריט מיוחד לילדים – הוא מאוד גדול ומרווח וניתן לקיים בו אירועים באווירה כפרית עד 100 איש. יש גם חדר פרטי לאירועים קטנים עד 16 איש. בימים ראשון – חמישי בשעות 12:00 – 16:00 המקום מציע ארוחות עסקיות, הכוללות מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה – ומשלמים רק על המנה העיקרית.

בראנץ-בופה, הוא חידוש במקום ומאוד אטרקטיבי בגלל השפע שלו: מבחר חופשי ורחב של סלטים, מאפים, דגים, גבינות, לחמים, ירקות וגם פוקאצ'ות טריות מהטאבון (בימי שישי). מתכונת הבראנץ-בופה פועלת כל השבוע בין השעות 09:00 – 12:00. תשמעו לי: אל תוותרו על המאפה הייחודי מהתנור המורכב ממעטפת של פיתה אש-תנור ומילוי של שוקולד איכותי חם – מפנק, מנחם, הכי טעים. סוף העולם.

מאוד כדאי לקחת אורחים מחו"ל למקום המרשים הזה כדי שיתרשמו מההיסטוריה שלנו, מהחלוציות, מטיול במושב ומהאווירה הכפרית של איזור השרון. זה המקום לספר גם לכם כי שם הביסטרו-מסעדה "קופינאס" בכלל לא קשור לקפה, אלא על שמו של משה קופינאס, אחד ממייסדי המושב. צור משה הוקם בשנות ה-50 על-ידי עולים שהגיעו מיוון. במסעדה יש חלל המעוצב כמוזיאון שמביא את סיפור ההתיישבות במקום ומציג פריטים אותנטיים הממחישים את רוח החלוציות בתקופת "חומה ומגדל". לצידם, עמדות מחשב המאפשרות ללמוד על התקופה ועל סיפורו של מושב צור משה.

המסעדה החלה את דרכה עם תפריט יווני ובהמשך חוללה הרחבת התפריט וכיום מציעה מטעמים מיוחדים, החל ממנות ראשונות מגרות – ועד לפסטות, פיצות מבעבעות, מאפים מהטאבון, פירות ים, בשרים ותבשילים מפנקים. לטעמי, אוכל מצוין, עשיר ולגמרי לא מכביד. אוכל איכותי, שמוכן כהלכה ובלי עודף תיבול וטעמים חיצוניים. חומרי הבסיס איכותיים ביותר עם הקפדה על שימוש בחומרים טריים ומקומיים, ירקות המגיעים ממשקי חקלאים מקומיים, גבינות מהמחלבה הקרובה למסעדה, ביצים ממשקים מקומיים ועוד.

ביסטרו "קופינאס" הוקם על-ידי שלושה שותפים: יואב רפאלי, ירון שנבל ועידו רונן. לשלושתם יש רקע משותף, כשהחלו את דרכם בימי רשת "ג'ויה", אז כיהן יואב כמנהל הרשת, בעוד השף ירון, שהתמחה בבית הספר הגבוה "פרנץ' קולינרי" שבניו-יורק, הפליא במנות מקוריות שייחדו את הרשת והפכוה למבוקשת. משם נסללה הדרך להקמת מסעדה משלהם. ירון ויואב הם גם הבעלים של מסעדת "טאיה" האסייתית בישוב קדימה (ב"מרכז רולדין").

"טאיה" (במשמעות: נסיכה או בנויה לתלפיות) מציעה מטבח אסייתי זמין לפלח שוק נרחב השוחר אוכל אסיאתי אמיתי. יש גם תפריט המותאם לילדים כמו נודלס עם נתחי עוף. למסעה מצורף חלק חיצוני של מתחם פתוח (מקורה בחורף, כעת כבר פתוח) ובמרכזו פינות ישיבה חמימות ונעימות לסועדים. מקום בילוי נהדר להורים, ילדים ולאירועים עם עד 50 מוזמנים.

"טאיה" רח' האופה 1 קדימה , 09-7728878, שעות פתיחה: בימים ראשון – שבת 23:00 – 12:00

www.facebook.com/taya.asian.kitchen ,www.tayarest.co.il

"קופינאס" רח' השיבולים 3, צור משה, 09-7722672, שעות פתיחה: בימים ראשון – שבת 09:00 – 23:00

http://www.kofinas.co.il

צילום: דני גולן, יח"צ

סגור לתגובות.