ל"תומר" קנלוני איטלקי, מעדן דובדבן חמוץ ודפי אורז

טעם של פרי אמיתי, על טוסט קלוי היטב, מחצי פיתה שזה עתה הוצאה מהמקפיא – זה השילוב העכשווי המפנק שלי לצד קפה של אחר הצהריים. חייבת להודות, כנראה שהתמכרתי ל"מעדן דודבדן חמוץ" העשוי 100% רכיבי פרי ללא תוספת סוכר (מעבר למה שיש בפרי עצמו) ללא חומרים משמרים. המוצר מבית חברת "Fruitango" מבולגריה, שמיובא ארצה על-ידי "תומר".

לאחרונה, עשיתי היכרות טובה עם מוצרי "תומר" וחייבת להודות שבנוסף למוצרי מותג הבית שלהם – הם מייבאים פריטים נהדרים מרחבי הגלובוס. ממש יודעים לבחור את המיוחד והנכון לחיך הישראלי. חברת "תומר יבוא ושיווק מוצרי מזון" (משנת 1983), מייבאת ומשווקת מאות מוצרי מזון איכותיים ומקוריים ובהם מבחר גדול של מותגים מהעולם: קוסקוס DARI ממרוקו, נקטרים ומיצים 100% פרי של RAUCH מאוסטריה, Fruitango – קונפיטורות ומעדני פרי מבולגריה, פסטה REGGIA מאיטליה, MEXIFOODS – טורטיות ממקסיקו, תה של AHMAD TEA מאנגליה, טונה Caprimar מספרד ועוד. החברה משווקת גם את מותג "תומר" שבבעלותה ועוד מגוון מוצרים ישראליים ובהם לחמי, גלעם ועוד. מוצרי החברה משווקים בשוק הקמעונאי והמוסדי.

החדשים, שהכרתי לאחרונה והם מהווים בסיס למנות אירוח נהדרות הם קנלוני מאיטליה של חברת REGGIA, עשוי 100% סמולינה מחיטת דורום ודפי אורז עגולים (יש גם מרובעים) של מותג "תומר", בקוטר 22 ס"מ. אביא לפניכם מתכונים לשתי מנות מעולות: ספרינג רול (אגרול ויאטנמי) ממולא בירקות, גבינה או סלמון, וקנולי מהיר הכנה – עשוי מקנלוני מטוגן, ממולא במסקרפונה עם נגיעות מעדן דובדבן חמוץ, שניהם באדיבות המתכונאית אריקה לוי:

קנולי מהיר הכנה מקנלוני מטוגן, ממולא במסקרפונה מוקצף עם נגיעות מעדן דובדבן חמוץ ושברי פיסטוק קלוי

החומרים:

1 חבילה (250 גרם) קנלוני של REGGIA ("תומר")

2 שמנת מתוקה 38%

2 מסקרפונה

3 כפות אבקת סוכר + 2 כפיות

6 כפות סוכר חום או רגיל

1 מעדן דובדבן חמוץ 100% רכיבי פרי של Fruitango ("תומר")

1/4 – 1/2 כוס פיסטוקים קלויים וקצוצים (לא מלוחים)

1/2 כפית מלח

מים

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

* במחבת יבשה, קולים פיסטוקים טריים עד להזהבה וקוצצים אותם.
* מרתיחים מים בסיר מתאים ומוסיפים את המלח.
* מוסיפים את הקנלוני ומבשלים במשך דקה ואז מסננים היטב.
* בסיר אחר (או בסוטאז') מחממים את השמן ומטגנים את הקנלוני להזהבה. בעזרת מסננת, מוציאים את הקלנולי לרשת או לצלחת עם נייר סופג.
* מניחים את הסוכר בצלחת מתאימה ומגלגלים בה את הקנלוני החם. מצננים.
* מקציפים יחד את המסקרפונה עם שמנת מתוקה ו-3 כפות אבקת סוכר עד לקבלת קציפה יציבה.
* מערבבים בקערית 4 כפות מעדן פרי עם 3 כפות מים רותחים.
* מכניסים את קציפת המסקרפונה לשקית זילוף וממלאים את צינורות הקנלוני. מטפטפים בקצוות את מעדן הפרי (מומלץ לעשות זאת בסמוך להגשה, כדי שהקנלוני יישמר את פריכותו).
* מניחים בצלחת את הפיסטוקים הקלויים וטובלים בהם כל קצה של קנלוני.

ספרינג רול (אגרול ויאטנמי) עם ירקות, גבינה, אטריות שעועית, סלמון מעושן ומבחר רטבים:

החומרים:

דפי אורז עגולים של "תומר"

100 גרם גבינת "גאודה" (פרוסות עבות)

100 גרם גבינה מעושנת (פרוסות עבות)

2 גזרים, שטופים וחתוכים לגפרורים ארוכים/ג'וליאנים דקים

1- 2 חסה "סלנובה" (רצוי בשני צבעים)

8 ענפים של עירית או בצל ירוק (או שניהם)

1/2 חבילה של אטריות שעועית

1 – 2 מלפפונים, ללא החלק הפנימי (הזרעים), חתוכים לרצועות ארוכות ודקות

1 – 2 פלפלים צהובים או כתומים, חתוכים לרצועות ארוכות ודקות

סלמון מעושן – חתוך לרצועות ארוכות

צלחת עמוקה

אופן ההכנה:

* משרים את אטריות השעועית בקערה עם מים רותחים למשך 10- 15 דקות. מסננים ומצננים.
* מסדרים כל ירק בצלחת נפרדת.
* יוצקים לצלחת העמוקה מים חמימים. טובלים דף אורז למשך כ-10 שניות ובעזרת מגבת מטבח נקייה מעבירים אותו למשטח עבודה/מגש שטוח.
* בקצה דף האורז, מצד ימין ומצד שמאל של הדף, מניחים כמה עלי חסה, ירקות, אחד מסוגי הגבינה או סלמון מעושן וחופן אטריות שעועית. חשוב לסדר כך שהחסה "תבצבץ" החוצה מהשוליים.
* מהדקים היטב ומגלגלים (כמו סושי). חותכים באמצע ומהדקים את העלה עם מעט מים.
* אפשרות אחרת/לחילופין: מניחים את הירקות, אטריות השעועית, הגבינה או הסלמון בתחתית דף האורז כך שלא יגיעו לשוליים ואז מקפלים פנימה את הקצוות, מהדקים ומגלגלים (כמו סיגרים או בלינצ'ס).
* את הספרינג-רול המוכנים מניחים על נייר אפייה, למניעת הידבקות ו"שבירה".
* טובלים את הרול ברוטב – ואוכלים בתיאבון ובהנאה גמורה.
* המלצה: כדאי להגיש בצד מבחר רטבים של "תומר": רוטב צ'ילי מתוק, רוטב צ'ילי חריף, רוטב טריאקי, רוטב סויה, שמן זית מעורבב עם סילאן, שמן זית עם מעט חומץ בלסמי, ועוד.
* אפשרות מילוי אחרת: לגיוון הטעם אפשר למלא את הספרינג-רול עם איזה ירקות וגבינות שרוצים, אך הכרחי להקפיד על פריסה דקה של הירקות. אפשר גם למלא בירקות מוקפצים או מבושלים, רצועות חביתה, טופו ועוד. רצוי לוודא שהם יבשים/ללא רוטב.

להנאתכם, עוד במגוון המוצרים של "תומר": קונפיטורות ובהן שזיף, פירות יער, משמש, תות שדה; דגים משומרים ובהם טונה, סלמון, סרדין, אנשובי ומקרל; פסטה במגוון צורות, רטבי עגבניות לפסטה; עגבניות מיובשות; מיצים ונקטרים טבעיים ובהם דובדבן, אוכמניות ואננס; לפתנים ובהם שזיפים ודובדבנים; פירות משומרים ובהם אפרסק, אגס, אננס ורסק תפוחי עץ; שמנים ובהם שמן זית, קוקוס וקנולה ותרסיסי שמן; חומץ הדרים ובלסמי; רטבים שונים ובהם צ'ילי מתוק, צ'ילי חריף, סויה וטריאקי; ערמונים; זיתים; טורטיות; חמוצים ובהם מלפפונים ופלפלים; ממרחים ובהם חרדל דיז'ון חלק ועם גרגרים, חמאת בוטנים חלקה ועם שברי בוטנים; ירקות משומרים ובהם פטריות, תירס גמדי ולבבות דקל; תה ירוק, שחור וחליטות, ועוד.

כשרות: בד"ץ בית יוסף/ בד"ץ חתם סופר/ בד"ץ אברהם רובין/ הרבנות הראשית לישראל.

להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.

צילום: עידו קימלוב (מוצרים); pexels, freepik (מנות).

סגור לתגובות.