"קפה גרג" הציג תפריט שפים

blog 69 - greg 3תפריט חדש, תפריט קיץ עשיר ומגוון, שהורכב על-ידי שפים בכירים – מציגה רשת "קפה גרג". כ- 40% מהמנות חדשות לגמרי – ושאר האהובות, המאוד טעימות והפופולריות – ממשיכות לככב, עבור קהל ה"מכורים" להן. עבור מחפשי החידושים, הרשת מציעה מנות חדשות שמבוססות  על השראות וטעמים  מרחבי  העולם: מהמטבח האיטלקי, האסייתי, האמריקאי, הבלקני, השוויצרי, המקסיקני, הספרדי  וכמובן המטבח הישראלי. לצידם,  תפריט טבעוני מלא, מנות בריאות, קוקטיילים, קינוחים ואף מגוון רחב של מוצרים לבית.

באירוע הפרזנטציה הצהיר יאיר מלכה, מבעלי הרשת (ביחד עם גלעד אלמוג וניר אדרי):  "בעקבות ההצלחה של התפריט הטבעוני שהושק לפני כשנה וכלל 11 מנות מגוונות, החלטנו  להרחיבו והוא יכלול מעתה כ-  22 מנות, קינוחים טבעונים ומוצרים לבית".

בין המנות הטבעוניות אזכיר את: קיש חיטה מלאה- במילוי משתנה של ירקות השוק. מוגש בליווי סלט אישי וקרם פרש; מנת ארנצ'יני- כדורי ריזוטו וגבינות על רוטב קארי עגבניות עדין;  גיוזה סצ'ואן – כיסוני תפוחי אדמה, כרוב, גזר, שעועית ירוקה, בצל, פטריות, חצילים, אפונה; במיה ובוטנים ברוטב סצ'ואן עם אורז בצד.

blog 69 - greg 2בלי שקשוקה, רביולי  וטורטיות אי אפשר ולכן "גרג" מציעה שקשוקה עיזים עם במיה, גבינת עיזים וזיתי קלמטה; שקשוקה בלקני עם גבינת פטה פסטוט וחציל.

רביולי ממולא בגבינות ריקוטה פרמז'ן ובזיליקום ברוטב שמנת ופטריות; רביולי ערמונים הממולא ערמונים ברוטב ציר ירקות, חמאה אפונה ואגוזי מלך ועוד. מעטפות טורטיה פריכות עם גבינת עיזים, שמנת פטה, פסטו פלפל קלוי או עם פטריות מוקפצות, בצל, גבינת שמנת וגבינת פטה.

מוצעים הרבה מאוד סלטים, ביניהם: סלט בטטה עם קוביות בטטה אפויות וגבינת פטה מגורדת, צ'יפס בטטה חסות, כרוב, עגבניות שרי, גזר ומלפפון  – מתובל ברוטב וינגרט, נענע וקראנץ' בריאות.

מנה מעניינת היא של סיגר סלמון: רולים מטוגנים ממולאים סלמון ובצל ירוק, פטריות ופטרוזליה בתיבול כמון עדין, מוגש בעיטור טחינה גולמית, סילאן וקרם פרש בצד. באגף הבשרים מוצע המבורגר פורטבלו עם פטריית פורטבלו במשרה טרייאקי ובציפוי פריך. לחמניית המבורגר נימוחה, רוטב ראנץ' רויאל עגבנייה חסה מלפפון חמוץ ובצל סגול מוגש לצד צ'יפס דק.

בין המשקאות אזכיר את:  משקה חלב חם עם סירופ בננות, נגיעות שוקולד לבן, קצפת ושברי בראוניס; משקה נוגט קרמל עם ריבת חלב ובוטנים גרוסים; מילקשייק וניל עם פצפוצי שוקולד, אספרסו קצפת ואבקת קקאו; משקה מיין אדום  חם, תפוזים, פסיפלורה וקרח גרוס; את כל משקאות החלב ניתן לקבל על בסיס חלב סויה. כמו כן, לטבעונים מוצע משקה נישנושים עם חלב סויה מוקצף סילאן ועוד.

את כל המאפים וסוגי הלחמים המגוונים מספקת "רשת גרג" לעצמה, באמצעות מפעל "ביגה" שפתחה לאחרונה. "ביגה" מספק לכל סניפי הרשת, לחם  ג'בטה ללא גלוטן וללא סוכר, ג'בטה כפרית, לחם קל, ופוקאצ'ה הנאפית במקום.

להזכירכם, רשת  "גרג" הוקמה בשנת 1994 כאספרסו בר מקומי במרכז הכרמל בחיפה, על-ידי בחור אמריקאי בשם גרג. בשנת 2000 עברה הבעלות על הסניף לידי יאיר מלכה וגלעד אלמוג ובשנת 2008 הצטרף לשותפות ניר אדרי. בעשור האחרון התפתח הסניף היחיד לרשת המונה 94 סניפים בפריסה ארצית.

blog 69 - greg 4

צילום: אסף לוי


כתיבת תגובה